Uitvoering rijverbod per arrondissement

De hoogte van de geldboete, het verplicht afleggen van theoretische en/of praktische proeven, de vrije keuze van de periode van het rijverbod… De griffie van een Politierechtbank of het Parket van de Procureur des Konings nemen niet altijd en overal dezelfde houding aan.

Daarom bundelde IntoLaw Advocaten de adresgegevens en de meest relevante praktische en juridische informatie per arrondissement. Zo vindt u met 1 muisklik de gewenste inlichtingen terug.

Welke straf hangt mij boven het hoofd?

Bent u gedagvaard voor een verkeersinbreuk? Dan wil u wellicht graag weten wat u mag verwachten als sanctie. IntoLaw Advocaten verzamelt al jarenlang vonnissen van de politierechtbanken in heel het land.

Op basis daarvan kunnen wij uw boete accuraat inschatten. Vul onderstaand formulier in en wij berekenen onmiddellijk uw geldboete of rijverbod. Onze advocaten bezorgen u de informatie telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu