Politierechtbank Antwerpen

Riskeert u een rijverbod, opgelegd door de Politierechtbank van Antwerpen? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw weten precies wat u te wachten staat: de gevolgde procedure, de duur van het rijverbod, de eventuele opgelegde proeven, de geldboete… U leest het allemaal hier.   

Griffie Politierechtbank
Bolivarplaats 20, bus 3
2000 Antwerpen
tel: 03 257 80 11

De griffie is geopend
van maandag tot en met vrijdag
van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis!

In welke gevallen kan ik periode van mijn rijverbod zelf bepalen?

Twee maanden nadat de Politierechtbank van Antwerpen het rijverbod uitspreekt wordt het verstekvonnis betekend, zodat u officieel op de hoogte bent. De kans dat u zelf de periode van het rijverbod kan bepalen is bijzonder klein. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan de Procureur dit toestaan.

Er moet hoe dan ook aan bepaalde verplichtingen voldaan worden. Zo moet de boete betaald zijn, mag het niet om een rijverbod met examens gaan en mag het rijverbod niet langer duren dan 3 maanden. Het feit dat u uw rijbewijs nodig hebt om uw beroep uit te oefenen maakt geen enkel verschil voor de beslissing van de Procureur.
 

Moet ik bij een rijverbod theoretische of praktische proeven afleggen?

Vaak is dit inderdaad het geval. Wanneer het vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen ‘in kracht van gewijsde’ is (wanneer u geen rechtsmiddelen meer hebt om het vonnis aan te vechten), ontvangt u een formulier om het examencentrum van uw keuze aan te geven. Stuur dit ingevulde formulier zo snel mogelijk terug, zodat het Parket dit centrum kan verwittigen.

Of u de proeven al hebt afgelegd of niet, het rijverbod gaat altijd in 2 maanden na het opsturen van het keuzeformulier. Stuurt u het formulier niet terug, dan wijst het parket een examencentrum aan zonder rekening te houden met uw woonplaats.
 

Wat als ik de geldboete niet kan betalen?

Enkele maanden na het definitieve vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen, stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de te betalen geldboete. Indien u moeilijkheden ondervindt om die boete te betalen, kunt u schriftelijk vragen aan de Dienst betalingen om de betalingstermijn uit te stellen. Soms kan u de boete ook afbetalen in schijven. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis hoe u dit het beste aanpakt.
 

Welke boete, rijverbod of gevangenisstraf kan ik verwachten van de Politierechtbank van Antwerpen?

De advocaten verkeersrecht van IntoLaw hebben niet alleen een ruime ervaring met verschillende politierechtbanken, we beschikken ook over een uitgebreide databank met vonnissen uit het verleden. Op basis daarvan kunnen wij vrij precies inschatten hoeveel de boete zal bedragen of hoe lang het rijverbod of de gevangenistraf zal duren.

Eventuele bijkomende informatie of toelichtingen ontvangt u geheel gratis van onze advocaten, telefonisch of via e-mail.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu