Politierechtbank Sint-Niklaas

Kan u als beroepschauffeur zelf de periode kiezen van uw rijverbod? Legt Politierechtbank Sint-Niklaas u ook een geldboete op? Moet u bijkomende kosten betalen? IntoLaw Advocaten kent alle antwoorden. 

Politierechtbank Sint-Niklaas
Kazernestraat 10 - 9100 Sint-Niklaas
Telefoonnummer: 03 760 94 25

Rijverbod? Vraag gratis raad aan IntoLaw Advocaten.
 

Heb ik bij Politierechtbank Sint-Niklaas inspraak in de periode van mijn rijverbod?

Behoudens onder heel uitzonderlijke voorwaarden kan u bij Politierechtbank Sint-Niklaas de periode van uw rijverbod niet zelf kiezen. Zelfs niet als vertegenwoordiger of beroepschauffeur. Slechts heel sporadisch maakt het Parket een uitzondering op deze regel. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis of u hiervoor in aanmerking komt.  
 

Hoe zit het met de geldboete en de kosten?

Die zijn vanzelfsprekend ook voor uw rekening. Ze worden via briefwisseling geïnd door de Ontvanger van de Belgische Staat. Kunt u hier niet aan voldoen? Richt dan een brief aan Dienst Betalingen en vraag of men u toestemming wil geven voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan.
 

Waar moet ik de theoretische of praktische proeven afleggen?

Indien u eveneens proeven moet afleggen, vraagt het Parket u schriftelijk om het examencentrum van uw keuze kenbaar te maken en brengt het op de hoogte. Het centrum zal dan verder met u afspreken wanneer u de proeven kan afleggen. Wacht vooral niet te lang om de brief van het Parket te beantwoorden, want na 2 tot 3 maanden beslist het zelf waar u de theoretische en praktische proeven moet afleggen.
 

Kan ik mijn geldboete berekenen?  

De ervaring en expertise van onze verkeersadvocaten, gekoppeld aan een ruime database met talloze vonnissen van politierechtbanken in Vlaanderen Brussel, levert IntoLaw Advocaten een schat aan informatie op. Die delen wij graag met u. Bijvoorbeeld om de boete of straf die u boven het hoofd hangt accuraat in te schatten. Geheel gratis, telefonisch of via e-mail.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu