Politierechtbank Tongeren

Veroordeelt de Politierechtbank Tongeren u tot een rijverbod? Wat betekent dat concreet voor u? Moet u ook theoretische en/of praktische proeven afleggen? Hoe verloopt de procedure? U komt het allemaal te weten dankzij IntoLaw Advocaten
 

Griffie Politierechtbank Tongeren
Kielenstraat 22 bus 33700 Tongeren
Tel. 012 39 97 40
Open van 8u30 – 12u30 en 13u30 – 16u00

Rijverbod? Vraag IntoLaw Advocaten om gratis advies.
 

Wanneer mag ik van Politierechtbank Tongeren de periode van mijn rijverbod kiezen?  

Bij de Politierechtbank Tongeren krijgt u inderdaad de kans om de periode van het rijverbod vrij te kiezen. U dit moet aangeven binnen de zes maanden na de uitspraak van het vonnis en de uitvoering moet binnen een redelijke termijn plaatsvinden, dat wil zeggen binnen het jaar. Indien u ook proeven moet afleggen (zie onder) valt de keuzemogelijkheid echter weg.
 

In welk geval moet ik ook theoretische en/of praktische proeven afleggen?

Indien de Politierechtbank Tongeren een langer rijverbod uitspreekt of als het om een zwaardere overtreding gaat, wordt de keuze van de periode uitgesloten. Ook wanneer u vertegenwoordiger of beroepschauffeur bent. U zal in dat geval bovendien praktische en/of theoretische proeven moeten afleggen.
 

Hoeveel zal ik moeten betalen aan geldboetes en kosten?  

Dat laat de Ontvanger van de Belgische Staat u enkele maanden later weten via een brief. Lukt het u niet om te betalen, dan kan IntoLaw Advocaten u gratis adviseren bij het opstellen van een verzoek om een afbetalingsplan of uitstel van betaling. Via onze gratis boetecalculator kunt u de hoogte van uw geldboete berekenen. Wij baseren ons hiervoor op ons gegevensbestand met vonnissen van Politierechtbanken uit het verleden.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu