Politierechtbank Beringen

Een rijverbod is altijd vervelend. Maar wat betekent het voor u? Staat de Politierechtbank Beringen toe dat uw rijverbod enkel in het weekend van kracht is? Hoe verloopt een dergelijke procedure? Het team van IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg en kan zelfs een goed idee geven welke boete of straf u boven het hoofd hangt.     

Politierechtbank Limburg – afd. Beringen
Pieter Bruegelstraat 8 -3580 Beringen
Tel: 011/42 59 34

Rijverbod? Win gratis advies in bij IntoLaw Advocaten!
 

Geeft de Politierechtbank Beringen mij inspraak in de periode van mijn rijverbod?

De betekening van het verstekvonnis gebeurt 2 maanden na het vonnis. In principe kan u de periode van het rijverbod niet kiezen. Het Parket bekijkt elk dossier apart en alleen als er echt bijzonder uitzonderlijke redenen zijn kan het een uitzondering op deze regel toestaan. Het argument dat u zonder rijbewijs uw beroep niet kan uitoefenen is van geen tel.
 

Met welke theoretische of praktische proeven gaat een rijverbod gepaard?

In veel gevallen legt Politierechtbak Beringen ook examens of onderzoeken op. U krijgt een brief met een formulier, waarop u het examencentrum van uw keuze kan bekendmaken. Stuur die correct ingevuld zo snel mogelijk terug naar het Parket, want 2 tot 3 maanden na het versturen van verzoek wordt het rijverbod betekend. Hierna beslist het Parket zelf naar welk centrum u moet gaan om de proeven af te leggen.

Indien u uw keuze tijdig laat weten, brengt het Parket het gekozen examencentrum op de hoogte. Dat zal vervolgens contact met u opnemen voor het afleggen van de proeven.
 

Moet ik ook een geldboete betalen?

Naast het rijverbod krijgt u ook een geldboete. De Ontvanger van de Belgische Staat zal u hiervoor aanschrijven. Kunt u de boete en kosten niet betalen? Stuur dan een brief naar de Dienst betalingen en vraag of het mogelijk is om de betalingstermijn uit te stellen of de betaling te spreiden. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u daarbij helpen. Hun advies is trouwens gratis.
 

Hoe hoog kan mijn geldboete oplopen?

IntoLaw heeft veel ervaring met Politierechtbanken, ook die van Beringen. Op basis van onze uitgebreide databank met vonnissen kunnen we gelijkaardige dossiers vergelijken en de hoogte van de geldboete en de lengte van het rijverbod of de gevangenisstraf goed inschatten. Vul onderstaand boeteformulier in en wij berekenen alles voor u. Gratis.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu