Politierechtbank Hasselt

Drie tot vier maanden na de uitspraak door de Politierechtbank Hasselt volgt de betekening van het verstekvonnis. Dat betekent dat u enkele stappen in de gerechtelijke procedure zal moeten nemen. Aarzel niet om onmiddellijk IntoLaw Advocaten in te schakelen. Voor ons eerste advies hoeft u trouwens niet te betalen.

Griffie Politierechtbank Hasselt
Dr. Willemsstraat 23 - 3500 Hasselt
Tel: 011/29.03.10 

IntoLaw Advocaten adviseert u gratis bij een rijverbod.
 

Politierechtbank Hasselt veroordeelt mij tot een rijverbod. En nu?      

Het is mogelijk dat u uw rijbewijs nodig hebt voor uw professionele bezigheden als vertegenwoordiger of chauffeur. Toch zal het Parket daar geen rekening mee houden bij het bepalen van de periode van het rijverbod. Enkel onder heel uitzonderlijke omstandigheden kan men beslissen om het rijverbod in het weekend en op feestdagen uit te voeren.
 

Moet ik bovenop het rijverbod ook een geldboete betalen?

Jazeker, het betalen van een geldboete en de kosten maakt deel uit van uw sanctie. Mocht het gebeuren dat u niet over de nodige middelen beschikt, dan kan u uitstel van betaling of een afbetalingsplan aanvragen. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw helpen u graag bij het opstellen van het verzoek aan de dienst Betalingen.
 

Houdt het vonnis nog andere verplichtingen in?  

U zal in veel gevallen eveneens theoretische of praktische proeven moeten afleggen. De aanpak van Politierechtbank Hasselt verschilt naargelang de duur van uw rijverbod. Bedraagt dit minder dan 3 maanden, dan kiest u zelf het examencentrum. Daarna voert het Parket uw rijverbod uit. Geldt het rijverbod voor meer dan 3 maanden, dan voert het Parket eerst het rijverbod uit. U kan het examencentrum van uw keuze opgeven wanneer u uw rijbewijs komt inleveren.
 

Hoeveel zal de gelboete ongeveer bedragen?  

IntoLaw Advocaten kan u vrij accuraat vertellen hoe hoog de boete zal zijn. Ons team kan namelijk terugvallen op een jarenlange ervaring met de politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel. Wij verzamelen tevens vonnissen uit het verleden. Zo kunt u uw vermoedelijke boete of sanctie berekenen aan de hand van onze gratis boetecalculator.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu