Politierechtbank Dendermonde

Een rijverbod is een sanctie met mogelijks grote gevolgen voor uw professionele en privéleven. De Politierechtbank Dendermonde is evenwel vrij flexibel in het bepalen van de periode. IntoLaw Advocaten kan u bij dit alles adviseren en begeleiden.

Politierechtbank DendermondeNoordlaan 31
9200 Dendermonde
Telefoon 052 25 96 20

Vraag bij een rijverbod gratis advies aan IntoLaw Advocaten

 

Laat de Politierechtbank Dendermonde mij de periode van mijn rijverbod kiezen?    

U moet hoe dan ook eerst en vooral de strafrechtelijke geldboete betalen. Zodra aan die voorwaarde voldaan is, kan u een motivatiebrief richten aan het Parket met het verzoek het rijverbod in een specifieke periode te laten uitvoeren. Het team van IntoLaw Advocaten kan u hier gratis bij adviseren. De voorgestelde periode moet wel binnen een redelijke termijn van ongeveer een jaar vallen.
 

Hoe zit het met de verschuldigde geldboete?

Daarvoor ontvangt u enkele maanden na het definitieve vonnis een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u niet in staat bent de boete en kosten te betalen bestaat er de mogelijkheid om een afbetalingsplan of een verlenging van de betalingstermijn aan te vragen bij de Dienst betalingen.
 

Waar kan of moet ik de theoretische of praktische proeven afleggen?

Het kan gebeuren dat u ook examens moet afleggen. De Politierechtbank Dendermonde maakt een onderscheid tussen rijverboden van minder of meer dan 3 maanden. In het eerste geval stuurt het Parket u een brief en kunt u vrij kiezen in welk examencentrum u de proeven zal afleggen. U hebt 1 maand de tijd om hierop in te gaan. Zodra u slaagt voor de proeven voert het parket uw rijverbod uit.

Duurt uw rijverbod evenwel langer dan 3 maanden, dan voert het Parket eerst het rijverbod uit. Op het moment waarop u uw rijbewijs komt inleveren kunt u aangeven waar u de proeven wil afleggen.

Hoeveel boete zal ik moeten betalen?  

IntoLaw Advocaten bundelt jarenlange ervaring en juridische expertise. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op onze database met talloze vonnissen van politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel. Al deze kennis stellen wij gratis tot uw dienst om te berekenen welke boete die ongeveer mag verwachten.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu