Politierechtbank Veurne

Na een verkeersovertreding kan Politierechtbank Veurne u veroordelen tot een rijverbod. Maar wat houdt dit zoal in? Betekent een rijverbod dat u ook examens moet afleggen? Hoeveel zal de geldboete bedragen? Allemaal vragen waarop IntoLaw Advocaten het antwoord weet. 
 

Griffie Politierechtbank Veurne
P. Benoitlaan 2 – 8630 Veurne
058/29.64.10

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies.
 

Hoe bepaalt Politierechtbank Veurne de periode van het rijverbod?  

In principe laat de Politierechtbank Veurne u de periode van het rijverbod kiezen. Let wel, dat kan alleen nadat de geldboete en de gerechtskosten zijn vereffend. Vraag de specialisten van IntoLaw Advocaten om gratis advies over hoe u de aanvraag (schriftelijk of via fax) kan motiveren. Want hoe sneller u uitstel of spreiding van het verbod vraagt, hoe groter de kans dat dit wordt toegekend.
 

Waar kan ik terecht om de opgelegde theoretische en/of praktische proeven af te leggen?

Kreeg u een rijverbod van minder dan 45 dagen? Dan vraagt het Parket u in een brief om een examencentrum te kiezen. U hebt een maand de tijd om te antwoorden. De betekening en uitvoering van het rijverbod gebeuren na het afleggen van de proeven.  

Bij een rijverbod van meer dan 45 dagen hebt u geen keuze. Twee tot drie maand na de uitspraak volgt de betekening van het vonnis en de uitvoering van het rijverbod. Wanneer u uw rijbewijs op de griffie indient, kan u alsnog een centrum kiezen.
 

Hoeveel zal ik moeten betalen aan boetes en gerechtskosten?

Onze advocaten verkeersrecht hebben massa’s ervaring met Politierechtbanken uit heel het land. Ze houden vonnissen bij in een database. Op basis van die kennis kunnen ze de hoogte van de boete accuraat inschatten. Vraag hen gerust om gratis advies. Ook voor het aanvragen van een afbetalingsplan of uitstel van betaling indien u niet beschikt over de nodige middelen.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu