Politierechtbank Doornik

Twee tot drie maanden na de uitspraak door de Politierechtbank Doornik volgt de betekening van het verstekvonnis. Maar wat moet u doen, behalve het inleveren van uw rijbewijs en het kiezen van de periode van uw rijverbod? Het team van IntoLaw Advocaten vertelt u er alles over.   

Politierechtbank Doornik
Rue Childéric 22 – 7500 Doornik
Tel: 069 68 49 88

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten.


In welke periode wordt mijn rijverbod uitgevoerd?        

Dat mag u bijna altijd zelf kiezen, tenminste wanneer u een blanco strafregister kan voorleggen. In dat geval zal het Parket u meestal de keuze laten. Bent u vertegenwoordiger of gebruikt u uw wagen voor het werk? Dan kan het nuttig zijn het rijverbod uit te voeren tijdens het weekend en op feestdagen. Laat u voor uw keuze gratis adviseren door IntoLaw Advocaten.
 

Wijst de Politierechtbank Doornik het examencentrum voor mijn herstelproeven aan?

Een rijverbod van de Politierechtbank Doornik gaat vaak gepaard met het verplicht afleggen van theoretische en/of praktische proeven. Bij een rijverbod van minder dan 3 maanden vraagt het Parket u om binnen de maand een centrum te kiezen en de proeven af te leggen. Pas daarna volgt de uitvoering van het rijverbod. Een langer rijverbod wordt eerst uitgevoerd. U kiest dan het examencentrum op het moment waarop u uw rijbewijs inlevert bij de griffie.
 

Hoeveel zullen de geldboete en de kosten ongeveer bedragen?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u enkele maanden na het vonnis een brief met de verschuldigde geldboete en kosten. Om nu al een accurate berekening te krijgen van uw geldboete kan u gratis onze boetecalculator gebruiken. Onze advocaten verkeersrecht baseren zich op uw informatie, hun expertise en onze uitgebreide databank met vonnissen uit het verleden. Bij moeilijkheden om te betalen kan u een verzoek richten aan de Dienst Betalingen om een afbetalingsplan overeen te komen of de betalingstermijn te verlengen. 

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu