De advocaat

Hoe kan een Intolaw-advocaat een meerwaarde betekenen voor u? 

Als u gedagvaard wordt voor de politierechtbank, kan u kiezen of u een beroep doet op het advies van een advocaat of niet. U doet dit het best wel. Uw advocaat geeft u altijd professioneel advies en vertelt u welke stappen u het best onderneemt. U bent ook volledig vrij om te kiezen welke advocaat u bijstaat. Uw advocaat kan u ook vertegenwoordigen op de zitting als u verhinderd bent.

Men zegt wel eens dat een advocaat een hoge kostprijs heeft, maar dat is niet noodzakelijk zo. Volgens een onderzoek van de Orde der Vlaamse Balies is de Belgische advocaat de op een na goedkoopste in Europa.

Wat is het voordeel van een rechtsbijstandsverzekering?

Bovendien maakt in veel gevallen de kostprijs voor het advies van een advocaat voor u niet uit. Met een rechtsbijstandsverzekering kan u kosteloos een beroep doen op de diensten van IntoLaw. Sowieso is bij ons een eerste advies gratis. Een rechtsbijstandsverzekering is ook vaak inbegrepen in uw autopolis. 

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen maar over het algemeen komen ze tussen in de volledige kostprijs van uw advocaat (kosten + ereloon).

Ook in sommige familiale verzekeringen is rechtsbijstand voor de politierechtbank inbegrepen. 

Wilt u weten welke straf u riskeert? Bereken dan hieronder eenvoudig de mogelijke gevolgen van uw verkeersinbreuk of vraag raad aan de verkeersadvocaten van IntoLaw via mail, telefoon of livechat.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
 Het belang van de autokeuring

Donderdag 28 Oktober 2021

Het belang van de autokeuring

De regelmatige autokeuring draagt bij tot een veiliger verkeer, gezonder leefmilieu en een betere bescherming voor de consument. Daarom legt de wet de verplichting op om uw wagen te voorzien van een geldig autokeuringsbewijs. Er moet steeds een geldig keuringsbewijs in het voertuig aanwezig zijn wanneer het voertuig zich op de openbare weg bevindt. Dit geldt tevens voor het parkeren van het voertuig op de openbare weg. Enkel wanneer u zich verplaatst naar de autokeuring of naar de garage om het voertuig te laten herstellen geldt deze verplichting niet.

Lees meer
close menu 1u