De advocaat

Waar ligt de meerwaarde van een advocaat?

Als u gedagvaard wordt voor de politierechtbank, kan u kiezen of u een beroep doet op het advies van een advocaat of niet. Om uw rechten maximaal te verdedigen, doet u dit het best wel. Uw advocaat geeft u immers professioneel advies en vertelt u welke stappen u het best onderneemt. U bent ook volledig vrij om te kiezen welke advocaat u zal bijstaan. Uw advocaat kan u ook vertegenwoordigen op de zitting als u verhinderd bent. Ontdek hier wat de concrete voorbeelden kunnen zijn van een advocaat voor uw dossier.

Men zegt wel eens dat een advocaat een hoge kostprijs heeft, maar gelukkig is dat niet noodzakelijk zo. Bovendien maakt de kostprijs van uw advocaat voor juridisch advies niet altijd uit. Met een zogenaamde rechtsbijstandverzekering kan u immers kosteloos een beroep doen op de diensten van Intolaw.

Wat is het voordeel van een rechtsbijstandsverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering, die vaak inbegrepen is in uw autopolis, kan u in veel gevallen gratis gebruik maken van een gespecialiseerde advocaat. Daarboven verlenen wij bij Intolaw trouwens kosteloos een eerste inschatting op maat. Op die manier kijken we samen of we een meerwaarde kunnen betekenen voor uw specifieke zaak.

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, maar over het algemeen komt deze verzekering tussen in de volledige kostprijs van uw advocaat (kosten + ereloon). Ook in sommige familiale verzekeringen is rechtsbijstand voor de politierechtbank inbegrepen.

Wilt u weten welke straf u riskeert? Bereken dan hieronder eenvoudig de mogelijke gevolgen van uw verkeersinbreuk of vraag raad aan de verkeersadvocaten van Intolaw via mail, telefoon of livechat.

Bereken je boete

Bereken uw boete
Jens van Looy

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u