Politierechtbank Sint-Truiden

Twee maanden nadat de Politierechtbank Sint-Truiden u veroordeelt tot een rijverbod, wordt het verstekvonnis betekend. Naast het betalen van een geldboete en de kosten, zal u misschien ook herstelexamens moeten afleggen. Ontdek het verloop van de procedure met IntoLaw Advocaten.

Politierechtbank Sint-Truiden
Kazernevest 10 – 3800 Sint-Truiden
tel.: 011/68.76.29

Rijverbod? Contacteer IntoLaw Advocaten voor gratis advies.
 

Bepaalt de Politierechtbank Sint-Truiden de periode van mijn rijverbod?  

Dat is zo goed als altijd het geval. Maar als u gegronde argumenten kunt aanbrengen, geeft het Parket u soms inspraak in de periode. Dan kan het rijverbod bijvoorbeeld ingevoerd worden tijdens de weekends en op feestdagen. Let wel, uw beroep (bijv. vertegenwoordiger) is geen voldoende reden. Wat dan wel? Die een beroep op het gratis advies van IntoLaw Advocaten om dit te vernemen. 
 

Wat indien ik ook theoretische of praktische proeven moet afleggen?    

In veel gevallen verplicht de Politierechtbank Sint-Truiden veroordeelden ook tot het afleggen van zogenaamde herstelexamens. In dat geval mag u wel kiezen in welk examencentrum u die aflegt, op voorwaarde dat u uw keuze binnen de twee tot drie maand laat weten aan het Parket. U zal hiervoor een brief ontvangen.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

Dat verneemt u van de Ontvanger van de Belgische Staat. Die zal u enkele maanden na de uitspraak een brief sturen met de geldboete en de kosten. Maar u hoeft niet zolang te wachten om het bedrag te kennen. Het team van IntoLaw Advocaten berekent het op basis van onze ervaring met politierechtbanken en ons uitgebreide bestand met uitspraken en vonnissen. Ook indien u niet kan betalen helpt het team u om een verzoek voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan in te dienen bij de Dienst Betalingen.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu