Politierechtbank Charleroi

De Politierechtbank Charleroi laat u doorgaans kiezen wanneer uw rijverbod uitgevoerd wordt. IntoLaw Advocaten vertelt u hoe alles vanaf dan zijn werk gaat: het verloop van de procedure, de herstelexamens, de geldboete…   

Politierechtbank Charleroi
Justitiepaleis Blvd. Defontaine
6000 Charleroi
Tel: 071 23 65 58

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis.

 

In welke periode wordt mijn rijverbod door Politierechtbank Charleroi uitgevoerd?       

In 90% van de gevallen laat Politierechtbank Charleroi u de keuze. Het Parket bekijkt elk dossier apart, maar u moet in elk geval een blanco strafregister kunnen voorleggen. Wanneer u bijvoorbeeld uw wagen nodig hebt voor uw job, kan het rijverbod uitgevoerd worden tijdens het weekend en op feestdagen. De betekening van het verstekvonnis volgt twee tot drie maanden na de uitspraak. 


Moet ik ook theoretische en praktische proeven afleggen?  

Dat is vaak het geval, al verschilt de aanpak naargelang de duur van het rijverbod. Bij een rijverbod minder dan 3 maanden laat het Parket u de vrije keuze in welk centrum u de proeven aflegt. Dat moet binnen de maand gebeuren. Het parket zal het rijverbod pas uitvoeren nadat u de proeven heeft afgelegd. Een langer rijverbod wordt eerst uitgevoerd. U mag dan het examencentrum kiezen wanneer u uw rijbewijs inlevert op de griffie.


Hoeveel bedraagt de geldboete doorgaans bij Politierechtbank Charleroi?

Maak gebruik van onze gratis boetecalculator om dit bedrag te berekenen. Die steunt op de jarenlange expertise van onze advocaten verkeersrecht met politierechtbanken en onze database met vonnissen uit het verleden. Kunt u de boete niet betalen? Dan helpt

IntoLaw Advocaten u als u dat wenst met een verzoek aan de Dienst Betalingen om de schuld in schijven af te lossen of de betalingstermijn te verlengen.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu