Politierechtbank Maaseik

Het verstekvonnis van een rijverbod wordt door Politierechtbank Maaseik twee maanden na de uitspraak betekend. Maar wat betekent dit concreet voor u? Wat zijn uw rechten en plichten? Het team van IntoLaw Advocaten schept duidelijkheid.

Politierechtbank Maaseik
Sionstraat 24 bus 2 – 3680 Maaseik
tel.: 089/51.86.30

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis.
 

Ik ben vertegenwoordiger. Mag ik de periode van mijn rijverbod vrij kiezen?  

Uw professionele bezigheden hebben geen enkele impact op de beslissing van Politierechtbank Maaseik. Er is vrijwel nooit een keuze van periode. Heel zelden maakt het Parket een uitzondering op die regel. Vraag gratis raad aan IntoLaw Advocaten om te weten of u hier eventueel recht op hebt.
 

Wat als Politierechtbank Maaseik mij veroordeelt tot het afleggen van proeven?  

Wanneer Politierechtbank Maaseik u herstelproeven oplegt, stuurt het Parket u een brief met de vraag om een examencentrum te kiezen. De voorwaarde is wel dat u binnen de twee tot drie maanden antwoordt. Zo niet zal het Parket de beslissing in uw plaats nemen.  
 

Moet ik ook een boete en kosten betalen?

Een geldboete en kosten worden u hoe dan ook aangerekend via een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Kunt u niet betalen? Laat de advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten u dan bijstaan om een verzoek te richten aan de Dienst Betalingen. Die kan instemmen met uitstel van betaling of een afbetalingsplan. Op basis van ons gegevensbestand met vonnissen uit het verleden kunnen wij de hoogte van uw boete overigens goed inschatten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
 Hoe werkt een drugstest of speekseltest?

Maandag 13 December 2021

Hoe werkt een drugstest of speekseltest?

De laatste jaren is er een aanzienlijke stijging merkbaar van chauffeurs die een positieve speekseltest aflegden. Maar hoe werkt een speekseltest eigenlijk? En hoelang blijft drugs opspoorbaar? De advocaten van Intolaw geven duiding bij de meest pertinente vragen. U kan ons ook altijd zelf contacteren voor een vrijblijvende vraag.

Lees meer
close menu 1u