Politierechtbank Maaseik

Het verstekvonnis van een rijverbod wordt door Politierechtbank Maaseik twee maanden na de uitspraak betekend. Maar wat betekent dit concreet voor u? Wat zijn uw rechten en plichten? Het team van IntoLaw Advocaten schept duidelijkheid.

Politierechtbank Maaseik
Sionstraat 24 bus 2 – 3680 Maaseik
tel.: 089/51.86.30

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis.
 

Ik ben vertegenwoordiger. Mag ik de periode van mijn rijverbod vrij kiezen?  

Uw professionele bezigheden hebben geen enkele impact op de beslissing van Politierechtbank Maaseik. Er is vrijwel nooit een keuze van periode. Heel zelden maakt het Parket een uitzondering op die regel. Vraag gratis raad aan IntoLaw Advocaten om te weten of u hier eventueel recht op hebt.
 

Wat als Politierechtbank Maaseik mij veroordeelt tot het afleggen van proeven?  

Wanneer Politierechtbank Maaseik u herstelproeven oplegt, stuurt het Parket u een brief met de vraag om een examencentrum te kiezen. De voorwaarde is wel dat u binnen de twee tot drie maanden antwoordt. Zo niet zal het Parket de beslissing in uw plaats nemen.  
 

Moet ik ook een boete en kosten betalen?

Een geldboete en kosten worden u hoe dan ook aangerekend via een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Kunt u niet betalen? Laat de advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten u dan bijstaan om een verzoek te richten aan de Dienst Betalingen. Die kan instemmen met uitstel van betaling of een afbetalingsplan. Op basis van ons gegevensbestand met vonnissen uit het verleden kunnen wij de hoogte van uw boete overigens goed inschatten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u