Politierechtbank Kortrijk

De Politierechtbank Kortrijk veroordeelt u tot een rijverbod? Win dan eerst gratis advies in bij IntoLaw Advocaten. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u alles vertellen over de procedure, het verloop en zelfs de hoogte van de geldboete.  
 

Griffie Politierechtbank Kortrijk
Gerechtsgebouw II
Beheerstraat 41 - 8500 Kortrijk
Pro Deo
Tel: 056 26 97 07

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten.
 

Kan ik de periode van mijn rijverbod kiezen bij Politierechtbank Kortrijk?       

In de meeste gevallen (tot 90%) kan u bij Politierechtbank Kortrijk de periode van uw rijverbod kiezen. Dat wordt evenwel uitsluitend toegestaan indien u een blanco strafregister hebt. IntoLaw Advocaten kan u helpen om uw aanvraag te motiveren. Dan kan de rechter beslissen dat het rijverbod bijvoorbeeld enkel geldt tijdens het weekend en op feestdagen.
 

Waar moet in de theoretische en praktische proeven afleggen?  

U kan ook veroordeeld worden tot het afleggen van examens. Als uw rijverbod minder dan 3 maanden bedraagt, kan u bij Politierechtbank Kortrijk zelf het examencentrum kiezen, waarna het Parket uw rijverbod uitvoert. Bij een verbod van 3 maanden en meer voert het Parket eerst het rijverbod uit. Bij het inleveren van uw rijbewijs mag u wel nog steeds het examencentrum van uw keuze opgeven.
 

Welke boete hangt mij boven het hoofd?

Behalve het rijverbod wordt u ook veroordeeld tot het betalen van een geldboete en kosten. Wilt u graag weten hoeveel? Maak dan gebruik van onze gratis boetecalculator. Die steunt op onze jarenlange expertise met politierechtbanken en onze database met vonnissen uit het verleden. Zo verkrijgt u een betrouwbare inschatting van wat u zal moeten betalen. U ontvangt hierover enkele maanden na het vonnis en brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. 


Wat als ik de boete niet kan betalen?

IntoLaw Advocaten kan u helpen om een verzoek in te dienen bij de Dienst Betalingen om de schuld in schijven af te lossen of de betalingstermijn te verlengen.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu