Politierechtbank Aalst

Wat kunt u verwachten wanneer de Politierechtbank van Aalst u veroordeelt tot een rijverbod? Kunt u de periode waarin het rijverbod geldt kiezen? Wanneer gaat het rijverbod in en hoe verloopt de procedure? Het team van IntoLaw Advocaten zet alles duidelijk voor u op een rijtje.

Rechtbank & Griffie:

Dokter André Sierensstraat 16 bus 3 B, 9300 Aalst
Correctionele griffie: tel 053/82.08.77
Burgerlijke griffie: tel 053/82.08.78

 

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten!

Kan ik de periode van het rijverbod zelf kiezen?

De betekening van het verstekvonnis, waarbij de rechtbank u officieel op de hoogte stelt, gebeurt 2 maanden na het vonnis. In veruit de meeste gevallen kunt u de periode van het rijverbod niet zelf kiezen, ook niet wanneer u uw wagen nodig hebt voor professioneel gebruik. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen kan het parket beslissen om u te laten kiezen. De omstandigheden worden specifiek per dossier bekeken. Zoals gezegd komt dit uiterst zelden voor wanneer de Politierechtbank van Aalst een rijverbod uitspreekt.

Legt de Politierechtbank van Aalst mij ook theoretische of praktische proeven op?

In veel gevallen moet u inderdaad examens afleggen of onderzoeken ondergaan. U zal een brief ontvangen met de vraag om aan te geven welk centrum voor rijbegeleiding u kiest. U stuurt de brief met uw keuze terug naar het Parket, dat het gekozen centrum verwittigt. Vervolgens zal het centrum met u contact opnemen voor het afleggen van de proeven.

U krijgt 2 tot 3 maanden de tijd om uw keuze bekend te maken. Doet u dit niet, dan wordt het rijverbod betekend en beslist het Parket zelf in welk centrum u de proeven moet afleggen.
 

Moet ik naast het rijverbod ook een geldboete betalen?

Een paar maanden nadat de Politierechtbank van Aalst het vonnis velt, ontvangt u een schrijven van de Ontvanger van de Belgische Staat. Daarin staat welke geldboete u moet betalen.

Kunt u deze geldboete en kosten niet betalen? Schrijf dan een brief naar de Dienst betalingen met het verzoek om een afbetalingsplan op te stellen of om de betalingstermijn uit te stellen. Als specialist in verkeersrecht kan IntoLaw u daarbij helpen. Het eerste advies van onze advocaten verkeerrecht is trouwens gratis.
 

Hoeveel bedraagt mijn boete of hoe lang duurt mijn rijverbod of gevangenisstraf?

IntoLaw kan de boete of straf voor uw verkeersovertreding vrij nauwkeurig inschatten. Wij doen dit op basis van uw informatie, de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden.

In sommige gevallen moeten wij u extra informatie of toelichtingen bezorgen bij de berekening van de boete (denk aan de specifieke omstandigheden, uitzonderingen enz). Onze advocaten bezorgen u dit alles geheel gratis, telefonisch of via e-mail.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu