Verkeersrecht
Je bent betrokken bij een ongeval? Je beging een overtreding? Wij helpen je graag verder met al jouw vragen in verband met verkeersrecht. Maak gebruik van onze gratis online tools of doe een beroep op een professionele advocaat die jou met zijn of haar expertise bijstaat in raad en daad.
Lees meerOnze gratis online tools & services
Heb je vragen over Verkeersrecht? Contacteer ons gespecialiseerd team van paralegals voor een gratis antwoord op al je vragen.
Neem contact opKennisdatabank
Verkeersinbreuken
Wij hebben de meest voorkomende verkeersinbreuken en hun mogelijke gevolgen voor u opgelijst
VerkeersinbreukenLaat u gratis adviseren door onze advocaten verkeersrecht
Jarenlange ervaring als advocaat in verkeersrecht werpt zijn vruchten af. Vandaag de dag behandelen onze kantoren de meeste verkeerszaken in heel België.
Laat u gratis adviseren door onze advocaten verkeersrechtBereken hier jouw boete
Benieuwd hoeveel u zal moeten betalen voor uw verkeersovertreding? Bereken dan uw verkeersboete via onze calculator!
Bereken hier jouw boeteWat zijn uw rechten na een verkeersongeval?
U veroorzaakte of bent slachtoffer van een verkeersongeval? Ontdek hier wat u moet en kan doen!
Wat zijn uw rechten na een verkeersongeval?Gedagvaard
U werd gedagvaard en wenst te weten of u zal moeten voorkomen? Meer info in deze sectie.
GedagvaardFAQ
Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die doorheen de jaren aan de experten van IntoLaw werden gesteld. Het gaat over vrij brede zaken zoals wat precies verstaan wordt onder dronkenschap tot heel specifieke dingen, zoals of iemand met een volmacht een rijbewijs mag ophalen.
FAQActueel

Donderdag 24 April 2025
Medische en psychologische herstelproevenBij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive kunnen er door de rechtbank medische en/of psychologische proeven worden opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.
Lees meer
Dinsdag 08 Februari 2022
1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgasUit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.
Lees meer
Maandag 07 Februari 2022
Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanterSinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.
Lees meerOf contacteer direct een advocaat
Strekt jouw probleem of vraag verder dan één van onze online diensten? Doe dan beroep op een professionele advocaat die jou met zijn of haar expertise in raad en daad kan bijstaan.