Politierechtbank Gent

Wanneer de Politierechtbank Gent een rijverbod uitspreekt wordt het verstekvonnis 3 tot 4 maanden later betekend. Dit heeft dit een aantal praktische en juridische gevolgen. U kan gedurende een bepaalde periode niet met de wagen rijden, moet misschien theoretische en praktische proeven afleggen en een boete betalen. IntoLaw Advocaten weet er alles over.

Griffie Politierechtbank Gent
Opgeëistenlaan 401/M - 9000 Gent
Telefoon: 09 234 53 50 

 
Openingsuren: 

  • maandag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00 
  • dinsdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • woensdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • donderdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • vrijdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies!
 

Hoe bepaalt Politierechtbank Gent de periode van mijn rijverbod?    

Vandaag kunt u niet meer kiezen in welke periode het rijverbod geldt, tenzij in heel uitzonderlijke gevallen. Het kan bijvoorbeeld om medische redenen gaan. Het Parket beoordeelt elk dossier op zich en houdt geen rekening met het feit dat u vertegenwoordiger bent of uw rijbewijs nodig hebt voor uw werk. Goed om weten: u kunt altijd gratis een beroep doen op IntoLaw Advocaten voor een eerste advies.
 

In welk examencentrum kan ik de theoretische en praktische proeven afleggen?

De procedure bij de Politierechtbank Gent verschilt naargelang de duur van het rijverbod. Bij een verbod van minder dan 3 maanden kunt u kiezen in welk examencentrum u de proeven zal afleggen. Dat moet binnen de maand gebeuren en pas daarna voert het Parket uw rijverbod uit.

Voor een rijverbod van meer dan 3 maanden, voert het Parket altijd eerst het rijverbod uit. Wanneer u uw rijbewijs komt inleveren geeft u dan aan waar u de proeven wil afleggen.
 

Hoe kan ik mijn geldboete berekenen?  

U wil graag weten waar u aan toe bent? Het team van IntoLaw Advocaten heeft een jarenlange ervaring met de politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel en houdt vonnissen uit het verleden bij. Maak gebruik van onze gratis boetecalculator om te zien hoeveel het rijverbod van Politierechtbank Gent u zal kosten.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu