Politierechtbank Oudenaarde

Als Politierechtbank Oudenaarde een rijverbod uitspreekt, volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden later. Maar wat betekent dit concreet voor u, behalve dat u uw rijbewijs voor een bepaalde periode zal moeten inleveren? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw zetten alles voor u op een rijtje. 

Griffie Politierechtbank Oudenaarde
Oudenaarde - Kasteelstraat 18 Tel 055 33 50 77
Probatiecommissie – dienst justitiehuizen
Woeker 20 bus 2 Tel 055 31 21 44

Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten bij een rijverbod
 

In welke periode valt mijn rijverbod?

Dat bepaalt de Politierechtbank Oudenaarde. Het feit dat u beroepshalve met de wagen rijdt maakt hierbij niets uit. Enkel in uitzonderlijke gevallen en op basis van een grondige studie van uw dossier kan de Procureur bepalen dat uw rijverbod wordt uitgevoerd in het weekend en op feestdagen. Raadpleeg IntoLaw Advocaten kosteloos om te weten of u hiervoor in aanmerking komt. Wij kunnen dit goed inschatten dankzij ons bestand met vonnissen van Politierechtbanken uit het verleden.
 

Hoe zit het met de theoretische of praktische proeven?

Vaak gaat een rijverbod opgelegd door Politierechtbank Oudenaarde gepaard met bepaalde (herstel)examens en onderzoeken. Gaat het om een rijverbod van minder dan 1 maand, dan vraagt het Parket u per brief om een examencentrum te kiezen. Bij een rijverbod van meer dan 1 maand hebt u geen keuze.
 

Welke geldboete mag ik verwachten in het kader van mijn rijverbod door Politierechtbank Oudenaarde?

Een paar maanden na de uitspraak schrijft de Ontvanger van de Belgische Staat u aan met het verzoek om de geldboete en de kosten te betalen. Kan u hier niet aan tegemoetkomen, dan kan IntoLaw Advocaten u bijstaan bij het verzoek om een afbetalingsplan toe te kennen of uitstel van de betalingstermijn te verkrijgen. U kunt uw boete en accuraat berekenen dankzij onze gratis boetecalculator.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu