Politierechtbank Turnhout

De Politierechtbank Turnhout veroordeelt u tot een rijverbod. Twee maanden later wordt het verstekvonnis betekend. En nu? IntoLaw Advocaten overloopt samen met u de verschillende stappen van de gerechtelijke procedure.

Griffie Politierechtbank Turnhout
Kasteelplein 11 - 2300 Turnhout
tel.: 014 44 71 00

IntoLaw Advocaten geeft gratis advies bij rijverbod.
 

In welke periode wordt mijn rijverbod uitgevoerd door Politierechtbank Turnhout?  

Behalve in zeer uitzonderlijke gevallen kan u de periode niet kiezen. Ook niet wanneer u kan aantonen dat u uw rijbewijs nodig hebt om uw job uit te oefenen. Denkt u over de nodige argumenten te beschikken om een uitzondering te verkrijgen? Laat u dan gratis adviseren door IntoLaw Advocaten.
 

Waar moet ik de herstelexamens afleggen?    

Het kan inderdaad gebeuren dat de Politierechtbank Turnhout u naast een rijverbod ook verplicht tot het afleggen van theoretische, praktische of psychologische proeven. In dat geval vraagt het Parket u in een brief om een examencentrum te kiezen. Bezorg uw antwoord zeker binnen een termijn van twee tot drie maanden, want anders beslist het Parket in uw plaats.  
 

Welke boetes en kosten worden aangerekend bij een rijverbod?

Dat wordt u in een brief meegedeeld door de Ontvanger van de Belgische Staat. Het team van IntoLaw Advocaten beschikt over een gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van alle politierechtbanken. Op basis daarvan kunnen wij uw boete accuraat berekenen. We doen dit gratis voor u. Kunt u de boete niet betalen? Stuur dan een verzoek voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan naar de Dienst Betalingen.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu