Politierechtbank Mechelen

Twee maanden na de uitspraak door Politierechtbank Mechelen volgt de betekening van het verstekvonnis. U zal uw rijbewijs moeten inleveren, eventueel proeven afleggen en een boete betalen. Aarzel niet en vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten om het verloop van de procedure te kennen. 

Griffie Politierechtbank Mechelen
Keizerstraat 20 - 2800 Mechelen
Telefoonnummer: 015/28.82.13

Raadpleeg gratis IntoLaw Advocaten bij een rijverbod
 

Kan ik een rijverbod tijdens het weekend en op feestdagen aanvragen?

Wanneer Politierechtbank Mechelen een rijverbod uitspreekt hebt u geen keuzemogelijkheid wat de periode betreft. Ook niet wanneer u uw wagen nodig hebt om uw beroep uit te oefenen. Heel sporadisch en na een grondig onderzoek van het dossier kan het parket alsnog toestemmen om u de periode te laten kiezen. Denkt u dat u in aanmerking komt? IntoLaw kan u gratis adviseren bij de motivering.
 

Ben ik ook verplicht om theoretische of praktische proeven af te leggen?

Vaak wel. U ontvangt dan een brief met de vraag om het examencentrum van uw keuze op te geven. Het Parket brengt dan het gekozen centrum op de hoogte, dat contact met u zal opnemen voor het afleggen van de proeven. Laat u na om de brief te beantwoorden binnen de 2 tot 3 maanden, dan beslist het Parket waar u de proeven moet afleggen en wordt het vonnis betekend.
 

Veroordeelt Politierechtbank Mechelen mij tot een geldboete?

Enkele paar maanden na het vonnis stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de geldboete en de kosten. Mocht u een probleem ondervinden om te betalen kan het team van IntoLaw Advocaten u helpen bij het opstellen van een verzoek om een afbetalingsplan toe te kennen of de betalingstermijn uit te stellen.
 

Aan welke geldboete mag ik mij verwachten?  

IntoLaw Advocaten kan bogen op een jarenlange ervaring en verzamelt vonnissen van politierechtbanken in een uitgebreide database. Wij kunnen de boete of straf voor uw verkeersovertreding dan ook accuraat inschatten. Wij doen dit geheel gratis, telefonisch of via e-mail.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu