Politierechtbank Huy

Het betekenen van het verstekvonnis (twee tot drie maanden na de uitspraak), het kiezen van een examencentrum voor de herstelproeven, het betalen van een geldboete en kosten…  De gerechtelijke procedure in geval van een rijverbod verloopt bij de Politierechtbank Huy volgens een vast patroon. IntoLaw Advocaten gaat dieper in op de details.   
 

Politierechtbank Huy
Quai d’Arona 4 - 4500 Huy
Tel: 085 24 46 15

Rijverbod? IntoLaw Advocaten geeft gratis advies.

 

Kan ik de periode van mijn rijverbod vrij kiezen?        

De Politierechtbank Huy staat dit in veruit de meeste gevallen toe. U moet een motivering richten aan het Parket, dat elk dossier apart bekijkt. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen u daarbij gratis adviseren. Een blanco strafregister vormt wel een absolute voorwaarde om inspraak te krijgen in de periode van uw rijverbod.
 

Wie beslist in welk examencentrum ik mijn herstelproeven afleg?

Indien de Politierechtbank Huy u bovenop het rijverbod veroordeelt tot het afleggen van theoretische en/of praktische proevenmag u het examencentrum vrij kiezen. U moet uw keuze binnen de maand kenbaar maken aan het Parket. Zodra u slaagt voor de proeven wordt het rijverbod uitgevoerd. Als uw rijverbod evenwel langer duurt dan drie maanden, wordt het eerst uitgevoerd en kan u het examencentrum kiezen op het moment dat u uw rijbewijs inlevert bij de griffie.
 

Hoeveel bedragen de geldboete en de kosten bij Politierechtbank Huy?

Dat weet u pas enkele maanden later, wanneer de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief stuurt met de verschuldigde sommen. Maar u verkrijgt meteen een accurate inschatting door gratis gebruik te maken van de boetecalculator van IntoLaw Advocaten. Wij maken daarbij gebruik van uw informatie, de expertise van het team en onze uitgebreide databank met vonnissen van politierechtbanken uit heel het land. Indien nodig kan u de Dienst Betalingen verzoeken om een afbetalingsplan of uitstel van betaling te verkrijgen.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu