Politierechtbank Luik

Wanneer de Politierechtbank Luik u veroordeelt tot een rijverbod, heeft dit een impact op uw leven aangezien u uw rijbewijs tijdelijk moet inleveren. U zal bovendien een boete moeten betalen en misschien examens afleggen. Hier vertellen we alles wat u moet weten over de procedure. Aarzel niet een beroep te doen op IntoLaw Advocaten voor gratis advies.   
 

Politierechtbank Luik
Rue Saint-Gilles 87 – 4000 Luik
Tel: 04 232 85 32

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies.

 

Hoe, wanneer en door wie wordt het rijverbod uitgevoerd?        

De Politierechtbank Luik betekent de uitspraak van uw rijverbod twee tot drie maanden na het vonnis. U kan een brief aan het Parket richten met de gewenste periode van het rijverbod en uw motivering. In 90% van de gevallen staat de Procureur dit toe, op voorwaarde dat u een blanco strafregister hebt. Hebt u professioneel advies nodig voor de motivering? Dat kan kosteloos met IntoLaw Advocaten.
 

Bepaalt de Politierechtbank Luik het examencentrum voor mijn herstelproeven?

Moet u naast het rijverbod ook theoretische en/of praktische proeven afleggen? Als u rijverbod minder dan drie maanden bedraagt zal het Parket van de Politierechtbank Luik u verzoeken om binnen de maand een centrum te kiezen. Wanneer u slaagt voor de proeven gaat het rijverbod daarna in. Een rijverbod van meer dan drie maanden wordt eerst uitgevoerd. Bij de inlevering van uw rijbewijs op de griffie kan u het examencentrum kiezen.
 

Hoe hoog zijn de boetes die de Politierechtbank Luik oplegt?

Op basis van hun ervaring en een gegevensbestand met vroegere uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken, kunnen onze advocaten de hoogte van uw geldboete accuraat berekenen. Het ‘officiële’ bedrag zal u pas kennen na enkele maanden, wanneer de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de verschuldigde geldboete en kosten stuurt. Lukt het u niet om te betalen, dan kan u de Dienst Betalingen schriftelijk vragen om een afbetalingsplan overeen te komen of de betalingstermijn te verlengen.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu