Politierechtbank Brugge

Het verstekvonnis van een rijverbod van Politierechtbank Brugge wordt 2 tot 3 maanden na het vonnis betekend. Wat houdt dit zoal in voor u? Hebt u inspraak in de periode waarin u niet met de wagen mag rijden? En zo ja, onder welke voorwaarden? IntoLaw Advocaten adviseert u op basis van zijn ervaring met de Politierechtbanken.

Griffie Politierechtbank Brugge
Kazernevest 3 - 8000 Brugge
tel. burgerlijke griffie: 050 47 36 70
tel. correctionele griffie: 050 47 36 40

Vraag bij rijverbod gratis advies aan IntoLaw Advocaten!

 

Klopt het dat Politierechtbank Brugge mij de periode van mijn rijverbod laat kiezen?  

Ja dat klopt, maar wel onder bepaalde voorwaarden. De Politierechtbank van Brugge staat dit doorgaans (in 90% van de gevallen) toe wanneer het rijverbod meer dan 15 dagen bedraagt. U moet schriftelijk motiveren waarom u hierop een beroep wil doen en de rechtbank bekijkt elk dossier apart. Indien u uw rijbewijs bijvoorbeeld nodig hebt om uw werk te kunnen doen, kunt u ervoor kiezen om alleen tijdens het weekend en op feestdagen niet met de wagen te rijden.
 

Hoe zit het met de theoretische of praktische proeven?

De kans is vrij groot dat Politierechtbank Brugge ook examens of onderzoeken oplegt. U ontvangt een brief met de vraag om een keuze te maken uit de examencentra. Pas nadat u de proeven heb afgelegd, volgt de betekening en uitvoering van het rijverbod. U doet er met andere woorden goed aan alles snel op te volgen. Laat u voor alle zekerheid bijstaan door onze advocaten verkeersrecht. Hun advies is gratis.
 

Wanneer moet ik de bijhorende geldboete betalen?

Enkele maanden na het definitieve vonnis ontvangt u een schrijven van de Ontvanger van de Belgische Staat. Daarin staat de geldboete vermeld en de te volgen weg om die te betalen. Bent u (tijdelijk) niet in staat om de geldboete en de kosten te vereffenen, dan kan u een brief richten aan de Dienst betalingen. U kan vragen om een afbetalingsplan uit te werken of om de de termijn waarbinnen moet worden betaald uit te stellen. 
 

Hoeveel bedraagt de geldboete doorgaans?

IntoLaw Advocaten houdt vonnissen bij die door politierechtbanken overal in Vlaanderen en Brussel worden uitgesproken. Ook met de Politierechtbank Brugge hebben wij veel ervaring. Maak gratis gebruik van onze boetecalculator om een goed beeld te verkrijgen van de boete, het rijverbod of de gevangenisstraf die u mag verwachten.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu