Politierechtbank Ieper

Een rijverbod is vervelend, maar bij de Politierechtbank Ieper mag u wel zelf de periode van het verbod kiezen. Het kan evenwel ook gebeuren dat u theoretische en/of praktische proeven moet afleggen. Meer weten over de procedure? IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg. 

Griffie Politierechtbank Ieper
Korte Meersstraat 18 - 8900 Ieper 
tel.: 057/21.68.13 

Neem bij rijverbod contact op met IntoLaw Advocaten voor gratis advies.

 

Staat de Politierechtbank Ieper toe dat ik de periode van het rijverbod kies?  

De Politierechtbank Ieper is inderdaad een van de weinige die u nog de keuze laat. Ze staat dit in 99% van de gevallen toe. De enige voorwaarden? Een blanco strafregister kunnen voorleggen en het rijverbod binnen een redelijke termijn (maximum een jaar na de uitspraak) uitvoeren. Indien u voor uw werk uw wagen nodig hebt kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitvoering tijdens weekends en op feestdagen
 

Zal ik ook theoretische en/of praktische proeven moeten afleggen?

Indien de Politierechtbank Ieper een rijverbod van minder dan een maand uitspreekt, moet u uw rijbewijs in leveren binnen de 4 dagen na de betekening van het vonnis (1 maand na de uitspraak). U zal eerst proeven moeten afleggen en pas dan gaat het rijverbod in. Betreft het een rijverbod van meer dan een maand, dan worden alle beslisingen genomen op het moment dat u uw rijbewijs afgeeft.
 

Hoe kan ik de hoogte van de geldboeten accuraat inschatten?

Enkele maanden na het vonnis stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u de geldboete en de kosten. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u gratis adviseren als u een verzoekschrift wil indienen voor een afbetalingsplan of een uitstel van betaling. Maak ondertussen vrijblijvend gebruik van onze boetecalculator om de hoogte van uw geldboete te berekenen. Het resultaat is vrij accuraat dankzij ons gegevensbestand met vonnissen uit het verleden.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu