Politierechtbank Sankt Vith

Twee maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Sankt Vith wordt het verstekvonnis betekend. Wat houdt dit zoal in voor u? Wat zijn de praktische gevolgen? Wanneer gaat het rijverbod in? U verneemt het van IntoLaw Advocaten.

Griffie Politierechtbank Sankt Vith
Klosterstrasse 32a - 4780 Sankt Vith
tel.: 080 42 95 46

IntoLaw Advocaten geeft gratis advies bij rijverbod.
 

Wanneer wordt mijn rijverbod door Politierechtbank Sankt Vith uitgevoerd?  

Uw rijverbod gaat in na inlevering van het rijbewijs op de griffie van de Politierechtbank Sankt Vith. De periode kan u niet zelf kiezen, tenzij u argumenten kunt voorleggen, waardoor het Parket een uitzondering kan overwegen. Uw professionele activiteit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger, vormt evenwel geen geldige reden voor de Procureur. IntoLaw Advocaten kan u vertellen welke argumenten wel in aanmerking komen.
 

Mag ik beslissen in welk centrum ik de examens afleg?    

Veroordeelde de Politierechtbank Sankt Vith u naast een rijverbod ook tot het afleggen van theoretische, praktische of psychologische proeven? Dan zal het Parket u een brief sturen met de vraag om een examencentrum te kiezen. Een goede raad: antwoord meteen op deze brief, want na twee tot drie maanden zal het Parket zelf een centrum aanwijzen.  
 

Wat mag ik verwachten als boete?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u na enkele maanden een brief met de geldboete en kosten. Hebt u problemen om die te betalen? Het team van IntoLaw Advocaten kan u helpen met het opstellen van een verzoek aan de Dienst Betalingen voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan. Op basis van ons gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van alle politierechtbanken berekenen wij gratis uw geldboete.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u