Politierechtbank Sankt Vith

Twee maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Sankt Vith wordt het verstekvonnis betekend. Wat houdt dit zoal in voor u? Wat zijn de praktische gevolgen? Wanneer gaat het rijverbod in? U verneemt het van IntoLaw Advocaten.

Griffie Politierechtbank Sankt Vith
Klosterstrasse 32a - 4780 Sankt Vith
tel.: 080 42 95 46

IntoLaw Advocaten geeft gratis advies bij rijverbod.
 

Wanneer wordt mijn rijverbod door Politierechtbank Sankt Vith uitgevoerd?  

Uw rijverbod gaat in na inlevering van het rijbewijs op de griffie van de Politierechtbank Sankt Vith. De periode kan u niet zelf kiezen, tenzij u argumenten kunt voorleggen, waardoor het Parket een uitzondering kan overwegen. Uw professionele activiteit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger, vormt evenwel geen geldige reden voor de Procureur. IntoLaw Advocaten kan u vertellen welke argumenten wel in aanmerking komen.
 

Mag ik beslissen in welk centrum ik de examens afleg?    

Veroordeelde de Politierechtbank Sankt Vith u naast een rijverbod ook tot het afleggen van theoretische, praktische of psychologische proeven? Dan zal het Parket u een brief sturen met de vraag om een examencentrum te kiezen. Een goede raad: antwoord meteen op deze brief, want na twee tot drie maanden zal het Parket zelf een centrum aanwijzen.  
 

Wat mag ik verwachten als boete?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u na enkele maanden een brief met de geldboete en kosten. Hebt u problemen om die te betalen? Het team van IntoLaw Advocaten kan u helpen met het opstellen van een verzoek aan de Dienst Betalingen voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan. Op basis van ons gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van alle politierechtbanken berekenen wij gratis uw geldboete.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu