Politierechtbank Eupen

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Dan volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden na de uitspraak. U zal uw rijbewijs moeten inleveren bij de Griffie, een geldboete betalen en eventueel herstelproeven afleggen. IntoLaw Advocaten zet alles voor u op een rijtje.

Hoeveel tijd zit er tussen de overtreding en de dagvaarding?

Voor de politierechtbank van Eupen moet u rekenen op gemiddeld 16 maanden.

Politierechtbank Eupen
Hostertstrasse 31 – 4700 Eupen
tel.: 078 59 39 49

Wanneer gaat mijn rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Eupen, precies in?  

Het rijverbod wordt uitgevoerd zodra u uw rijbewijs indient bij de griffie van de Politierechtbank Eupen. Het Parket zal de periode van uw verbod bepalen. Dat u uw wagen nodig hebt voor uw werk, betekent niet dat het rijverbod uitgevoerd wordt op feestdagen en tijdens het weekend. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen wordt dit toegestaan. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen uw hierbij gratis adviseren.
 

Wat als ik ook herstelproeven moet afleggen?     

Vaak gaat een rijverbod van Politierechtbank Eupen gepaard met de verplichting om theoretische, praktische of psychologische proeven af te leggen. Als dat het geval is krijgt u een brief van het Parket en vraagt men u om het examencentrum van uw keuze op te geven. U krijgt twee tot drie maanden de tijd om te antwoorden, daarna wijst het Parket zelf een centrum aan.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

U zal ook een geldboete en kosten moeten betalen. Hoeveel? Dat verneemt u pas na enkele maanden in een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u dat wenst kan IntoLaw Advocaten u vertellen hoe u eventueel uitstel van betaling of een afbetalingsplan kunt aanvragen. Wij kunnen ook de hoogte van uw boete accuraat inschatten dankzij ons uitgebreide gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
 Het belang van de autokeuring

Donderdag 28 Oktober 2021

Het belang van de autokeuring

De regelmatige autokeuring draagt bij tot een veiliger verkeer, gezonder leefmilieu en een betere bescherming voor de consument. Daarom legt de wet de verplichting op om uw wagen te voorzien van een geldig autokeuringsbewijs. Er moet steeds een geldig keuringsbewijs in het voertuig aanwezig zijn wanneer het voertuig zich op de openbare weg bevindt. Dit geldt tevens voor het parkeren van het voertuig op de openbare weg. Enkel wanneer u zich verplaatst naar de autokeuring of naar de garage om het voertuig te laten herstellen geldt deze verplichting niet.

Lees meer
close menu 1u