Politierechtbank Eupen

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Dan volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden na de uitspraak. U zal uw rijbewijs moeten inleveren bij de Griffie, een geldboete betalen en eventueel herstelproeven afleggen. IntoLaw Advocaten zet alles voor u op een rijtje.

Hoeveel tijd zit er tussen de overtreding en de dagvaarding?

Voor de politierechtbank van Eupen moet u rekenen op gemiddeld 16 maanden.

Politierechtbank Eupen
Hostertstrasse 31 – 4700 Eupen
tel.: 078 59 39 49

Wanneer gaat mijn rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Eupen, precies in?  

Het rijverbod wordt uitgevoerd zodra u uw rijbewijs indient bij de griffie van de Politierechtbank Eupen. Het Parket zal de periode van uw verbod bepalen. Dat u uw wagen nodig hebt voor uw werk, betekent niet dat het rijverbod uitgevoerd wordt op feestdagen en tijdens het weekend. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen wordt dit toegestaan. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen uw hierbij gratis adviseren.
 

Wat als ik ook herstelproeven moet afleggen?     

Vaak gaat een rijverbod van Politierechtbank Eupen gepaard met de verplichting om theoretische, praktische of psychologische proeven af te leggen. Als dat het geval is krijgt u een brief van het Parket en vraagt men u om het examencentrum van uw keuze op te geven. U krijgt twee tot drie maanden de tijd om te antwoorden, daarna wijst het Parket zelf een centrum aan.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

U zal ook een geldboete en kosten moeten betalen. Hoeveel? Dat verneemt u pas na enkele maanden in een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u dat wenst kan IntoLaw Advocaten u vertellen hoe u eventueel uitstel van betaling of een afbetalingsplan kunt aanvragen. Wij kunnen ook de hoogte van uw boete accuraat inschatten dankzij ons uitgebreide gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u