Politierechtbank Eupen

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Dan volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden na de uitspraak. U zal uw rijbewijs moeten inleveren bij de Griffie, een geldboete betalen en eventueel herstelproeven afleggen. IntoLaw Advocaten zet alles voor u op een rijtje.

Politierechtbank Eupen
Hostertstrasse 31 – 4700 Eupen
tel.: 078 59 39 49

Raadpleeg IntoLaw Advocaten gratis bij rijverbod.
 

Wanneer gaat mijn rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Eupen, precies in?  

Het rijverbod wordt uitgevoerd zodra u uw rijbewijs indient bij de griffie van de Politierechtbank Eupen. Het Parket zal de periode van uw verbod bepalen. Dat u uw wagen nodig hebt voor uw werk, betekent niet dat het rijverbod uitgevoerd wordt op feestdagen en tijdens het weekend. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen wordt dit toegestaan. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen uw hierbij gratis adviseren.
 

Wat als ik ook herstelproeven moet afleggen?     

Vaak gaat een rijverbod van Politierechtbank Eupen gepaard met de verplichting om theoretische, praktische of psychologische proeven af te leggen. Als dat het geval is krijgt u een brief van het Parket en vraagt men u om het examencentrum van uw keuze op te geven. U krijgt twee tot drie maanden de tijd om te antwoorden, daarna wijst het Parket zelf een centrum aan.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

U zal ook een geldboete en kosten moeten betalen. Hoeveel? Dat verneemt u pas na enkele maanden in een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u dat wenst kan IntoLaw Advocaten u vertellen hoe u eventueel uitstel van betaling of een afbetalingsplan kunt aanvragen. Wij kunnen ook de hoogte van uw boete accuraat inschatten dankzij ons uitgebreide gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken.  

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu