Politierechtbank Halle-Vilvoorde

Twee tot drie maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Halle-Vilvoorde, wordt het verstekvonnis betekend. Maar wat betekent dit alles voor u? Wanneer gaat uw rijverbod in, hoe verloopt de procedure en moet u herstelexamens afleggen? Het team van IntoLaw Advocaten deelt zijn expertise met u.

Parket Halle-Vilvoorde
Nerviërsstraat 60 - 1730 Asse
tel.: 02/451.18.11

 

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies!
 

Mag ik de periode van het rijverbod zelf bepalen?

Dat is slechts heel sporadisch het geval. Ook het feit dat u uw rijbewijs beroepshalve nodig hebt maakt geen verschil voor de Politierechtbank Halle-Vilvoorde. Alleen om medische redenen kan het Parket uitzonderingen toestaan. IntoLaw Advocaten kan u gratis adviseren of u een kans maakt op zo’n uitzondering.


Betekent een rijverbod van de Politierechtbank Halle-Vilvoorde dat ik ook examens moet afleggen?

Dat is inderdaad zo. In een eerste fase wordt het vonnis uitgevoerd, en krijgt u dus rijverbod. Daarna volgen de proeven. Enkele maanden later krijgt u ook een geldboete en kosten aangerekend door de Ontvanger van de Belgische Staat. Indien nodig helpt het IntoLaw team u om een verzoek te richten aan de Dienst Betalingen voor een afbetalingsplan of een uitstel van betaling.


Hoeveel zal de geldboete bedragen?  

De advocaten verkeersrecht van IntoLaw hebben een pak ervaring en bundelen vonnissen van politierechtbanken in een uitgebreid gegevensbestand. U kunt gratis een beroep doen op hun expertise om de hoogte van uw geldboete goed in te schatten.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu