Laat u gratis adviseren door onze advocaten verkeersrecht

Dekking rechtsbijstand

Heb je een dagvaarding ontvangen voor de politierechtbank, dan wil je uiteraard de beste advocaat in het verkeersrecht. Goed nieuws: er is een grote kans dat jouw verzekering de kosten dekt van onze advocaten verkeersrecht! Ben je niet zeker? Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan dit voor jou na. Helemaal kosteloos uiteraard.

Standaard opgenomen in de verzekeringspolis

De grote meerderheid van de verzekeringsmaatschappijen hebben standaard een rechtsbijstandverzekering opgenomen in hun polissen. Er is dus een aanzienlijke kans dat je beschikt over een rechtsbijstandverzekering zonder daarvan op de hoogte te zijn. Op die manier kost jouw advocaat verkeersrecht je helemaal niks.

Ik wil weten of mijn verzekering tussenkomt.

Vrije keuze advocaat

Als verzekerde heb je steeds de vrijheid om zelf een advocaat te kiezen. Zelfs wanneer de verzekeraar een advocaat suggereert, kan je nog steeds een beroep doen op een gespecialiseerde verkeersadvocaat. Uiteraard is dit een keuze die een impact heeft op het uiteindelijke vonnis.

Gespecialiseerde verkeersrechtadvocaten

Voor zowat elke inbreuk binnen het verkeersrecht kunnen wij terugvallen op een enorme hoeveelheid aan kennis en expertise binnen ons kantoor. De toegevoegde waarde om je te laten verdedigen door een advocaat van Intolaw wordt dan ook steeds snel duidelijk. We overlopen de meest voorkomende inbreuken waarvoor je best beroep doet op een advocaat verkeersrecht:

Advocaat snelheidsovertreding

Geen elke snelheidsovertreding is identiek. Denk maar aan de verschillende omstandigheden die een rol kunnen spelen, de juridische correctheid van de meettoestellen of de te respecteren deadlines.

Advocaat alcoholintoxicatie/dronken rijden

Er is in België geen overtreding waar de uitspraken zo verschillen van rechtbank tot rechtbank dan voor dronken rijden. Een grondige verdediging is meer en meer een absolute must geworden.

Advocaat vluchtmisdrijf

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf en wanneer niet? Heel wat mensen zijn verbaasd wanneer ze een dagvaarding ontvangen voor een vermeend vluchtmisdrijf. Ongeacht de intentie, wordt dit zwaar bestraft. Een gespecialiseerde advocaat maakt hier het verschil.

Hoe verloopt een dossier bij Intolaw?

Om onze missie waar te maken, zetten wij heel sterk in op het informeren van mensen die op zoek zijn naar een juridisch antwoord op hun vragen. Is er sprake van een dagvaarding, geven wij een vrijblijvende en gratis inschatting over de mogelijke gevolgen. Een paralegal maakt gebruik van de database om jouw inschatting zo persoonlijk mogelijk te maken.

Als onderdeel van de service gaat onze paralegal in één beweging na of je via een rechtsbijstandsverzekering recht hebt op gratis juridische bijstand van een advocaat. Wij informeren jou hierover, waarna jij de keuze hebt om zelf een advocaat aan te stellen.

Kies je voor een advocaat van Intolaw, dan nemen wij niet enkel jouw verdediging op ons, maar begeleiden wij jou door het hele proces en besparen jou op die manier heel wat kopzorgen en ongemakken.

Zo kan je de nodige documenten makkelijk overmaken via jouw smartphone, plan je contactmomenten in wanneer dit jou het beste uitkomt en op welke manier. Zo neemt jouw advocaat al na enkele dagen na de aanmaak van het dossier contact met je op voor een verdere introductie en het uitleggen van de stappen. Er wordt een datum afgesproken waar jouw zaak samen wordt voorbereid en dan volgt de uiteindelijke verdediging. Onze administratie en paralegals zijn verder ter ondersteuning om op elke vraag te antwoorden.

Waarom kiezen voor Intolaw?

Gratis eerste gesprek en inschatting

Wij geloven dat 80% van de juridische dienstverlening gratis kan. Deze overtuiging combineren wij met een jarenlange expertise waardoor je gratis een inschatting kan ontvangen over de sanctie die je boven het hoofd hangt en op al jouw juridische vragen.

Meest gespecialiseerd kantoor in verkeersrecht over heel België

Intolaw behandelt de meeste verkeerszaken in heel België. Met een database van meer dan 30.000 vonnissen kunnen we oprecht zeggen dat onze inschatting ongezien correct is. Onze advocaten verkeersrecht zijn dan ook de reden voor het succes.

Uw advocaat in uw buurt

Als cliënt moet je op elk moment op de hoogte zijn van jouw dossier. We zetten dan ook enorm in op communicatie. Je kan ons bereiken via een brede waaier aan communicatiemogelijkheden. Zo is er uiteraard een mogelijkheid via mail, telefoon of chat, maar kan je simpelweg Whatsappen of een digitale meeting organiseren!

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies
Jeroen Vande Sijpe

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u