Politierechtbank Veurne

Na een verkeersovertreding kan Politierechtbank Veurne u veroordelen tot een rijverbod. Maar wat houdt dit zoal in? Betekent een rijverbod dat u ook examens moet afleggen? Hoeveel zal de geldboete bedragen? Allemaal vragen waarop IntoLaw Advocaten het antwoord weet. 
 

Griffie Politierechtbank Veurne
P. Benoitlaan 2 – 8630 Veurne
058/29.64.10

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies.
 

Hoe bepaalt Politierechtbank Veurne de periode van het rijverbod?  

In principe laat de Politierechtbank Veurne u de periode van het rijverbod kiezen. Let wel, dat kan alleen nadat de geldboete en de gerechtskosten zijn vereffend. Vraag de specialisten van IntoLaw Advocaten om gratis advies over hoe u de aanvraag (schriftelijk of via fax) kan motiveren. Want hoe sneller u uitstel of spreiding van het verbod vraagt, hoe groter de kans dat dit wordt toegekend.
 

Waar kan ik terecht om de opgelegde theoretische en/of praktische proeven af te leggen?

Kreeg u een rijverbod van minder dan 45 dagen? Dan vraagt het Parket u in een brief om een examencentrum te kiezen. U hebt een maand de tijd om te antwoorden. De betekening en uitvoering van het rijverbod gebeuren na het afleggen van de proeven.  

Bij een rijverbod van meer dan 45 dagen hebt u geen keuze. Twee tot drie maand na de uitspraak volgt de betekening van het vonnis en de uitvoering van het rijverbod. Wanneer u uw rijbewijs op de griffie indient, kan u alsnog een centrum kiezen.
 

Hoeveel zal ik moeten betalen aan boetes en gerechtskosten?

Onze advocaten verkeersrecht hebben massa’s ervaring met Politierechtbanken uit heel het land. Ze houden vonnissen bij in een database. Op basis van die kennis kunnen ze de hoogte van de boete accuraat inschatten. Vraag hen gerust om gratis advies. Ook voor het aanvragen van een afbetalingsplan of uitstel van betaling indien u niet beschikt over de nodige middelen.

 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.