Politierechtbank Sint-Truiden

Twee maanden nadat de Politierechtbank Sint-Truiden u veroordeelt tot een rijverbod, wordt het verstekvonnis betekend. Naast het betalen van een geldboete en de kosten, zal u misschien ook herstelexamens moeten afleggen. Ontdek het verloop van de procedure met IntoLaw Advocaten.

Politierechtbank Sint-Truiden
Kazernevest 10 – 3800 Sint-Truiden
tel.: 011/68.76.29

Rijverbod? Contacteer IntoLaw Advocaten voor gratis advies.
 

Bepaalt de Politierechtbank Sint-Truiden de periode van mijn rijverbod?  

Dat is zo goed als altijd het geval. Maar als u gegronde argumenten kunt aanbrengen, geeft het Parket u soms inspraak in de periode. Dan kan het rijverbod bijvoorbeeld ingevoerd worden tijdens de weekends en op feestdagen. Let wel, uw beroep (bijv. vertegenwoordiger) is geen voldoende reden. Wat dan wel? Die een beroep op het gratis advies van IntoLaw Advocaten om dit te vernemen. 
 

Wat indien ik ook theoretische of praktische proeven moet afleggen?    

In veel gevallen verplicht de Politierechtbank Sint-Truiden veroordeelden ook tot het afleggen van zogenaamde herstelexamens. In dat geval mag u wel kiezen in welk examencentrum u die aflegt, op voorwaarde dat u uw keuze binnen de twee tot drie maand laat weten aan het Parket. U zal hiervoor een brief ontvangen.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

Dat verneemt u van de Ontvanger van de Belgische Staat. Die zal u enkele maanden na de uitspraak een brief sturen met de geldboete en de kosten. Maar u hoeft niet zolang te wachten om het bedrag te kennen. Het team van IntoLaw Advocaten berekent het op basis van onze ervaring met politierechtbanken en ons uitgebreide bestand met uitspraken en vonnissen. Ook indien u niet kan betalen helpt het team u om een verzoek voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan in te dienen bij de Dienst Betalingen.

 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.