Politierechtbank Kortrijk

De Politierechtbank Kortrijk veroordeelt u tot een rijverbod? Win dan eerst gratis advies in bij IntoLaw Advocaten. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u alles vertellen over de procedure, het verloop en zelfs de hoogte van de geldboete.  
 

Griffie Politierechtbank Kortrijk
Gerechtsgebouw II
Beheerstraat 41 - 8500 Kortrijk
Pro Deo
Tel: 056 26 97 07

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten.
 

Kan ik de periode van mijn rijverbod kiezen bij Politierechtbank Kortrijk?       

In de meeste gevallen (tot 90%) kan u bij Politierechtbank Kortrijk de periode van uw rijverbod kiezen. Dat wordt evenwel uitsluitend toegestaan indien u een blanco strafregister hebt. IntoLaw Advocaten kan u helpen om uw aanvraag te motiveren. Dan kan de rechter beslissen dat het rijverbod bijvoorbeeld enkel geldt tijdens het weekend en op feestdagen.
 

Waar moet in de theoretische en praktische proeven afleggen?  

U kan ook veroordeeld worden tot het afleggen van examens. Als uw rijverbod minder dan 3 maanden bedraagt, kan u bij Politierechtbank Kortrijk zelf het examencentrum kiezen, waarna het Parket uw rijverbod uitvoert. Bij een verbod van 3 maanden en meer voert het Parket eerst het rijverbod uit. Bij het inleveren van uw rijbewijs mag u wel nog steeds het examencentrum van uw keuze opgeven.
 

Welke boete hangt mij boven het hoofd?

Behalve het rijverbod wordt u ook veroordeeld tot het betalen van een geldboete en kosten. Wilt u graag weten hoeveel? Maak dan gebruik van onze gratis boetecalculator. Die steunt op onze jarenlange expertise met politierechtbanken en onze database met vonnissen uit het verleden. Zo verkrijgt u een betrouwbare inschatting van wat u zal moeten betalen. U ontvangt hierover enkele maanden na het vonnis en brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. 


Wat als ik de boete niet kan betalen?

IntoLaw Advocaten kan u helpen om een verzoek in te dienen bij de Dienst Betalingen om de schuld in schijven af te lossen of de betalingstermijn te verlengen.  

 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.