Politierechtbank Beringen

 Politierechtbank Beringen

De Politierechtbank Beringen veroordeelde mij tot een rijverbod. Wat mag ik verwachten? Heb ik inspraak in de periode? IntoLaw Advocaten vertelt het u.

Een rijverbod is altijd vervelend. Maar wat betekent het voor u? Staat de Politierechtbank Beringen toe dat uw rijverbod enkel in het weekend van kracht is? Hoe verloopt een dergelijke procedure? Het team van IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg en kan zelfs een goed idee geven welke boete of straf u boven het hoofd hangt.     

Politierechtbank Limburg – afd. Beringen
Pieter Bruegelstraat 8 -3580 Beringen
Tel: 011/42 59 34

Rijverbod? Win gratis advies in bij IntoLaw Advocaten!
 

Geeft de Politierechtbank Beringen mij inspraak in de periode van mijn rijverbod?

De betekening van het verstekvonnis gebeurt 2 maanden na het vonnis. In principe kan u de periode van het rijverbod niet kiezen. Het Parket bekijkt elk dossier apart en alleen als er echt bijzonder uitzonderlijke redenen zijn kan het een uitzondering op deze regel toestaan. Het argument dat u zonder rijbewijs uw beroep niet kan uitoefenen is van geen tel.
 

Met welke theoretische of praktische proeven gaat een rijverbod gepaard?

In veel gevallen legt Politierechtbak Beringen ook examens of onderzoeken op. U krijgt een brief met een formulier, waarop u het examencentrum van uw keuze kan bekendmaken. Stuur die correct ingevuld zo snel mogelijk terug naar het Parket, want 2 tot 3 maanden na het versturen van verzoek wordt het rijverbod betekend. Hierna beslist het Parket zelf naar welk centrum u moet gaan om de proeven af te leggen.

Indien u uw keuze tijdig laat weten, brengt het Parket het gekozen examencentrum op de hoogte. Dat zal vervolgens contact met u opnemen voor het afleggen van de proeven.
 

Moet ik ook een geldboete betalen?

Naast het rijverbod krijgt u ook een geldboete. De Ontvanger van de Belgische Staat zal u hiervoor aanschrijven. Kunt u de boete en kosten niet betalen? Stuur dan een brief naar de Dienst betalingen en vraag of het mogelijk is om de betalingstermijn uit te stellen of de betaling te spreiden. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u daarbij helpen. Hun advies is trouwens gratis.
 

Hoe hoog kan mijn geldboete oplopen?

IntoLaw heeft veel ervaring met Politierechtbanken, ook die van Beringen. Op basis van onze uitgebreide databank met vonnissen kunnen we gelijkaardige dossiers vergelijken en de hoogte van de geldboete en de lengte van het rijverbod of de gevangenisstraf goed inschatten. Vul onderstaand boeteformulier in en wij berekenen alles voor u. Gratis.


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u