Politierechtbank Beringen

 Politierechtbank Beringen

De Politierechtbank Beringen veroordeelde mij tot een rijverbod. Wat mag ik verwachten? Heb ik inspraak in de periode? IntoLaw Advocaten vertelt het u.

Een rijverbod is altijd vervelend. Maar wat betekent het voor u? Staat de Politierechtbank Beringen toe dat uw rijverbod enkel in het weekend van kracht is? Hoe verloopt een dergelijke procedure? Het team van IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg en kan zelfs een goed idee geven welke boete of straf u boven het hoofd hangt.     

Politierechtbank Limburg – afd. Beringen
Pieter Bruegelstraat 8 -3580 Beringen
Tel: 011/42 59 34

Rijverbod? Win gratis advies in bij IntoLaw Advocaten!
 

Geeft de Politierechtbank Beringen mij inspraak in de periode van mijn rijverbod?

De betekening van het verstekvonnis gebeurt 2 maanden na het vonnis. In principe kan u de periode van het rijverbod niet kiezen. Het Parket bekijkt elk dossier apart en alleen als er echt bijzonder uitzonderlijke redenen zijn kan het een uitzondering op deze regel toestaan. Het argument dat u zonder rijbewijs uw beroep niet kan uitoefenen is van geen tel.
 

Met welke theoretische of praktische proeven gaat een rijverbod gepaard?

In veel gevallen legt Politierechtbak Beringen ook examens of onderzoeken op. U krijgt een brief met een formulier, waarop u het examencentrum van uw keuze kan bekendmaken. Stuur die correct ingevuld zo snel mogelijk terug naar het Parket, want 2 tot 3 maanden na het versturen van verzoek wordt het rijverbod betekend. Hierna beslist het Parket zelf naar welk centrum u moet gaan om de proeven af te leggen.

Indien u uw keuze tijdig laat weten, brengt het Parket het gekozen examencentrum op de hoogte. Dat zal vervolgens contact met u opnemen voor het afleggen van de proeven.
 

Moet ik ook een geldboete betalen?

Naast het rijverbod krijgt u ook een geldboete. De Ontvanger van de Belgische Staat zal u hiervoor aanschrijven. Kunt u de boete en kosten niet betalen? Stuur dan een brief naar de Dienst betalingen en vraag of het mogelijk is om de betalingstermijn uit te stellen of de betaling te spreiden. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u daarbij helpen. Hun advies is trouwens gratis.
 

Hoe hoog kan mijn geldboete oplopen?

IntoLaw heeft veel ervaring met Politierechtbanken, ook die van Beringen. Op basis van onze uitgebreide databank met vonnissen kunnen we gelijkaardige dossiers vergelijken en de hoogte van de geldboete en de lengte van het rijverbod of de gevangenisstraf goed inschatten. Vul onderstaand boeteformulier in en wij berekenen alles voor u. Gratis.


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu