Snelheidsovertreding

U werd geflitst

U reed aan een te hoge snelheid en werd geflitst door een (on)bemande camera? Dan ontvangt u een boete of een proces verbaal in de bus. Afhankelijk van hoe zwaar de overtreding is, kan u zelfs gedagvaard worden en moet u voor de politierechtbank verschijnen.

De geldboete en het rijverbod dat de rechter zal opleggen is afhankelijke van verschillende factoren:

  • Het aantal km/u waarmee u de maximum snelheid heeft overschreden
  • Een mogelijke voorgeschiedenis en de kans op recidive
  • De specifieke omstandigheden

Bovendien verschillen de straffen in België sterk per Politierechtbank. Daarom hebben wij een calculator ontworpen die dankzij een database van duizenden vonnissen uw boete met een ongekende precisie kan voorspellen. U vindt de calculator onderaan deze pagina.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u