Advocaat snelheidsovertreding

Gratis en vrijblijvend advies van een gespecialiseerde advocaat voor snelheidsovertredingen

In de eerste plaats kan u steeds bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvend advies op maat. Dit kan simpelweg door contact met ons op te nemen via mail/chat of telefoon. Daarnaast kunnen wij u ook gratis vertegenwoordigen in de rechtbank. De enige voorwaarde daarvoor is het beschikken over een rechtsbijstandsverzekering.

Heel wat verzekeringsmaatschappijen nemen standaard een rechtsbijstandsverzekering op in hun polissen of bieden een waaier aan mogelijkheden aan. Het is dus goed mogelijk dat u al een rechtsbijstandsverzekering hebt zonder dat u het weet. U kan dit eenvoudigweg navragen bij uw verzekeringsmaatschappij of wij kunnen dit nagaan voor u.

Het is ook mogelijk dat u een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten bij uw makelaar of een gespecialiseerde maatschappij zoals DAS, Euromex of Arag.

Eigen keuze advocaat

Uiteraard heeft u de volledige vrijheid om een advocaat te kiezen. Volgens de Europese richtlijn 87/344/EEG (en de daarop gebaseerde Wet op het financieel toezicht art. 4:67) is elke rechtsbijstandsverzekeraar verplicht de verzekerde een vrije advocaatkeuze aan te bieden.

U kunt dus steeds kiezen voor onze gespecialiseerde verkeersadvocaten. Naast een pak ervaring en vakkennis, begeleiden wij u door het hele proces en besparen u op die manier heel wat ongemakken en kopzorgen.

Bekijk zeker alle voordelen van een samenwerking met Intolaw of lees wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Neem gratis contact op voor vrijblijvend advies van een advocaat gespecialiseerd in snelheidsboetes of snelheidsovertredingen.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies
Jens van Looy

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u