Alcoholintoxicatie

Het is hierbij belangrijk het verschil te onderstrepen tussen een vervolging voor overdreven alcoholintoxicatie en dronkenschap. Er gelden verschillende boetes voor verboden alcoholintoxicatie  in België.

Alcoholintoxicatie: U kan worden vervolgd wanneer u de wettelijk toegelaten grens van alcoholintoxicatie heeft overschreven.

Dronkenschap: Men kan spreken van dronkenschap wanneer de desbetreffende persoon zodanig onder de invloed van drank is dat hij de blijvende controle over zijn daden heeft verloren.

In sommige gevallen kunnen personen dronken bevonden worden wanneer zij de wettelijk toegelaten grens van alcoholintoxicatie nog NIET bereikt hebben. Uiteraard kan het ook zijn dat personen een heel hoge graad van alcoholintoxicatie vertonen zonder dronken te zijn.

Lees meer over dronkenschap

Na hoeveel glazen alcohol mag ik nog rijden?

Alcoholslot als straf voor dronken rijden bij professionele bestuurders?

Verder vindt u hier:

 

Bereken je boete

Bereken uw boete
Imke Vervaet

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u