Gedronken en betrokken bij een verkeersongeval?

 Gedronken en betrokken bij een verkeersongeval?

U bent aansprakelijk voor de schade? Moet u daar dan ook voor betalen?

Zoals hiervoor uiteengezet riskeert u bij een ongeval waarbij er alcohol mee gemoeid is, riskeert u –naast zwaardere straffen- aldus te moeten opdraaien voor de veroorzaakte schade.
 

Bewijs van het causaal verband tussen fout en schade

Hierbij zal de voorwaarde zijn dat de verzekeraar kan aantonen dat het ongeval werd veroorzaakt door het rijden in staat van dronkenschap.
 
Het is in deze gevallen ten sterkste aan te raden dat u zich laat bijstaan door een advocaat.  
Ook hier kan u in principe beroep doen op uw rechtsbijstandverzekeraar.
 
U kan hiervoor volledig vrijblijvend met ons contact opnemen via onderstaand contactformulier.

Nog vragen?

Heeft u na het surfen door onze website nog vragen of wenst u concrete informatie te ontvangen, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen en we zullen u binnen 24h contacteren (weekdagen). U kan ons contact center tijdens de kantooruren ook bereiken op het nummer 09/265.00.65.

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u