Gratis juridisch advies

In de eerste plaats kan u steeds bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvend advies op maat. Dit kan simpelweg door contact met ons op te nemen via mail/chat of telefoon. Daarnaast kunnen wij u ook gratis vertegenwoordigen in de rechtbank. De enige voorwaarde daarvoor is het beschikken over een rechtsbijstandsverzekering.

Heel wat verzekeringsmaatschappijen nemen standaard een rechtsbijstandsverzekering op in hun polissen of bieden een waaier aan mogelijkheden aan. Het is dus goed mogelijk dat u al een rechtsbijstandsverzekering hebt zonder dat u het weet. U kan dit eenvoudigweg navragen bij uw verzekeringsmaatschappij of wij kunnen dit nagaan voor u.

Het is ook mogelijk dat u een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten bij uw makelaar of een gespecialiseerde maatschappij zoals DAS, Euromex of Arag.

Uiteraard heeft u de volledige vrijheid om een advocaat te kiezen. Volgens de Europese richtlijn 87/344/EEG (en de daarop gebaseerde Wet op het financieel toezicht art. 4:67) is elke rechtsbijstandsverzekeraar verplicht de verzekerde een vrije advocaatkeuze aan te bieden.

U kunt dus steeds kiezen voor onze gespecialiseerde verkeersadvocaten. Naast een pak ervaring en vakkennis, begeleiden wij u door het hele proces en besparen u op die manier heel wat ongemakken en kopzorgen.

Bekijk zeker alle voordelen van een samenwerking met Intolaw of lees wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu