Gratis juridisch advies

In de eerste plaats kan u steeds bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvend advies op maat. Dit kan simpelweg door contact met ons op te nemen via mail/chat of telefoon. Daarnaast kunnen wij u ook gratis vertegenwoordigen in de rechtbank. De enige voorwaarde daarvoor is het beschikken over een rechtsbijstandsverzekering.

Heel wat verzekeringsmaatschappijen nemen standaard een rechtsbijstandsverzekering op in hun polissen of bieden een waaier aan mogelijkheden aan. Het is dus goed mogelijk dat u al een rechtsbijstandsverzekering hebt zonder dat u het weet. U kan dit eenvoudigweg navragen bij uw verzekeringsmaatschappij of wij kunnen dit nagaan voor u.

Het is ook mogelijk dat u een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten bij uw makelaar of een gespecialiseerde maatschappij zoals DAS, Euromex of Arag.

Uiteraard heeft u de volledige vrijheid om een advocaat te kiezen. Volgens de Europese richtlijn 87/344/EEG (en de daarop gebaseerde Wet op het financieel toezicht art. 4:67) is elke rechtsbijstandsverzekeraar verplicht de verzekerde een vrije advocaatkeuze aan te bieden.

U kunt dus steeds kiezen voor onze gespecialiseerde verkeersadvocaten. Naast een pak ervaring en vakkennis, begeleiden wij u door het hele proces en besparen u op die manier heel wat ongemakken en kopzorgen.

Bekijk zeker alle voordelen van een samenwerking met Intolaw of lees wat onze klanten over ons te zeggen hebben.

Bereken je boete

Bereken uw boete

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
 Hoe werkt een drugstest of speekseltest?

Maandag 13 December 2021

Hoe werkt een drugstest of speekseltest?

De laatste jaren is er een aanzienlijke stijging merkbaar van chauffeurs die een positieve speekseltest aflegden. Maar hoe werkt een speekseltest eigenlijk? En hoelang blijft drugs opspoorbaar? De advocaten van Intolaw geven duiding bij de meest pertinente vragen. U kan ons ook altijd zelf contacteren voor een vrijblijvende vraag.

Lees meer
close menu 1u