De uitspraak

De uitspraak volgt onmiddellijk of op een later ogenblik

  • Het is gebruikelijk dat u onmiddellijk in kennis wordt gesteld van de uitspraak.
  • De rechter kan evenwel ook beslissen om de uitspraak uit te stellen tot een latere datum, die hij dan meedeelt.

Geldboete wordt verhoogd met opdeciemen

  • U zal hierbij moeten rekening houden dat geldboetes steeds worden verhoogd met opdeciemen (momenteel moet u uw geldboete vermenigvuldigen met 6 als uw overtreding na 31 december 2011 is gebeurd).

Begin van de termijn om beroep in te stellen

  • Het is van essentieel belang dat u of uw raadsman na de zitting of op een latere datum zeker kennis neemt van de uitspraak, omdat de termijn om een eventueel hoger beroep aan te tekenen loopt vanaf de uitspraak van het vonnis.
  • Wanneer deze termijnen verstrijken en geen enkele partij beroep instelt, is het vonnis definitief en kan uw dossier worden afgesloten.

Welke straf riskeert u?

Indien u een verkeersinbreuk pleegde en hiervoor werd gedagvaard wenst u dan ook graag meer concreet te weten wat u kan verwachten als straf. Wij hebben dan ook gedurende jaren vonnissen verzameld van de diverse politierechtbanken en dit in volledig Vlaanderen en Brussel. 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.