De advocaat

Als u gedagvaard wordt voor de politierechtbank, kan u kiezen of een beroep doet op het advies van een advocaat of niet. U doet dit het best wel. Uw advocaat geeft u altijd professioneel advies en vertelt u welke stappen u het best onderneemt. U bent ook volledig vrij om te kiezen welke advocaat u bijstaat. Uw advocaat kan u ook vertegenwoordigen op de zitting als u verhinderd bent.

Men zegt wel eens dat een advocaat een hoge kostprijs heeft, maar dat is niet noodzakelijk zo. Volgens een onderzoek van de Orde der Vlaamse Balies is de Belgische advocaat de op een na goedkoopste in Europa.

Wat is het voordeel van een rechtsbijstandsverzekering?

Bovendien maakt in veel gevallen de kostprijs voor het advies van een advocaat voor u niet uit. Met een rechtsbijstandsverzekering kan u kosteloos een beroep doen op de diensten van IntoLawSowieso is bij ons een eerste advies gratis. Een rechtsbijstandsverzekering is ook vaak inbegrepen in uw autopolis. 

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen maar over het algemeen komen ze tussen in de volledige kostprijs van uw advocaat (kosten + ereloon).

Ook in sommige familiale verzekeringen is rechtsbijstand voor de politierechtbank inbegrepen. 

Wilt u weten welke straf u riskeert? Bereken dan hieronder eenvoudig de mogelijke gevolgen van uw verkeersinbreuk of vraag raad aan de verkeersadvocaten van IntoLaw via mail, telefoon of livechat.

 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.