Premie verzekering na tussenkomst advocaat

Het gebruik van uw rechtsbijstandverzekering heeft geen invloed op uw verzekeringspremie. Deze rechtsbescherming is namelijk een dienst die is inbegrepen in uw aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen.

Bovendien is het belangrijk te weten dat uw rechtsbijstandverzekering los staat van uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dat de door een voor rechtsbescherming verantwoordelijke verkregen informatie niet kan worden doorgegeven aan de afdeling burgerlijke aansprakelijkheid.

Anderzijds kan uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, afhankelijk van de contractuele voorwaarden die u hebt afgesloten, uw premie verhogen wanneer u betrokken bent bij een ongeval waarvoor u verantwoordelijk bent. Uw verzekeringspremie wordt altijd berekend op basis van het aantal schadegevallen dat u hebt gehad: hoe meer schadegevallen, hoe hoger uw premie zal zijn.

Desondanks is het belangrijk om een ongeval altijd te melden aan uw verzekeringsmaatschappij, zelfs als u in gebreke bent gebleven. Dit zal u beschermen tegen toekomstige problemen.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies
Lies Steenberghs

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu 1u