Nieuws

Ons team blijft ter beschikking
20 mrt 2020

Corona legt ook de volledige Juridische sector stil!

Sinds de uitbraak van het virus in België heeft onze telefoon niet stilgestaan. Om jullie op de hoogte te houden van alle belangrijke wijzigingen, somden wij hieronder enkele van de meest gestelde vragen op.
Een verkeerd geplaatste flitspaal leidde tot veel boetes voor een snelheidsovertreding. - IntoLaw
21 dec 2018

Waarom kregen bestuurders ondanks een fout toch een boete voor een snelheidsovertreding?

In de Waalse gemeente Natoye werden in november meer dan 200 bestuurders geflitst wegens overdreven snelheid. Een boete voor een snelheidsovertreding viel dus even later ook in de bus. Later bleek dat er per ongeluk verkeersborden werden geplaatst die aangaven dat men op de weg 50 km/h mag rijden terwijl de snelheidslimiet er al jaren 70km/h was. Waarom heeft het aanvechten van de boete voor deze snelheidsovertreding weinig zin? De specialisten van IntoLaw leggen uit.
Een flitscamera flitst een blauwe en zwarte auto. IntoLaw stelt overdreven snelheid aan de kaak.
07 dec 2018

Hoe komt het dat er zoveel snelheidsovertredingen zijn op de Merchtemstesteenweg?

De Merchtemsesteenweg is een weg van amper 4 kilometer tussen de dorpskernen van Merchtem en Wolvertem in Vlaams-Brabant. De maximumsnelheid ligt er op 70 kilometer per uur en voor het centrum van Wolvertem op 50. Toch worden er dikwijls duizelingwekkende snelheden gemeten. In juni 2018 kaartte Boetecalculator het probleem al aan. Gelukkig is er niemand meer boven het record van 208 km/u gegaan. Maar waarom rijden we zo snel op die weg?
Druk verkeer met felle lichten van auto’s die kans maken op een snelheidsovertreding - IntoLaw
30 nov 2018

Hoe helpt de superverkeersdatabank ons snelheidsovertredingen voorkomen?

Iedereen maakt het wel eens mee: de route die u gepland had te nemen, slibt helemaal dicht door een ongeval of onaangekondigde wegenwerken. De verloren tijd willen we zo snel mogelijk goed maken en dat durven we wel eens doen door wat te snel te rijden. Dit zou deels voorkomen kunnen worden met behulp van een superverkeersdatabank die de verkeersstromen beter reguleren.
Man met autosleutels en glas alcohol in de hand. IntoLaw over pakkans en ongevallen bij rijden onder invloed.
23 nov 2018

135 mensen per dag betrapt op rijden onder invloed!

BOB-campagnes, Wodca-controles, Nacht Zonder Ongevallen,… Ondanks de 1,5 miljoen alcoholcontroles per jaar om het rijden onder invloed tegen te gaan, worden er dagelijks nog 135 bestuurders betrapt en beboet in ons land. Waarom leveren deze inspanningen niet de beoogde resultaten op? Welk nieuw type controle lanceerde de politie onlangs?
Ongeval met auto en fietser. IntoLaw over ongeval met vluchtmisdrijf in Oud-Turnhout.
16 nov 2018

Opnieuw een ongeval met vluchtmisdrijf!

Op zondag 11 november reed een bestuurder in Oud-Turnhout een fietser aan en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. De 30-jarige mountainbiker die van het fietspad werd gemaaid, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar. De grootste zorg van de autobestuurder? De schade aan zijn wagen!
Verkeersbord zone 30 in een woonomgeving. IntoLaw bevestigt veelvoorkomende snelheidsovertreding in dergelijke zone.
09 nov 2018

Waarom zoveel snelheidsovertredingen in een zone 30?

We steken het niet onder stoelen of banken: de Belg heeft een zware voet! Bestuurders geven zelf toe het niet zo nauw te nemen met de geldende snelheidsbeperkingen. Het zal u dan ook niet verbazen dat de politie regelmatig een snelheidsovertreding registreert in de ‘traagste zone’ op de weg, namelijk de zone 30. Al constateren we dat dit niet steevast uit slechte wil is… Hoog tijd dus om de zone 30 en de regels die er gelden nog eens onder de loep te nemen.
Glazen bier en autosleutel op tafel. IntoLaw over rijden onder invloed bij mannen.
02 nov 2018

Wie wordt het vaakst betrapt op rijden onder invloed?

Zeg niet te gauw ‘het is weer een vrouw!’. Zo blijkt nu ook uit recente verkeerscijfers die bevestigen dat mannen vaker betrapt worden op rijden onder invloed van alcohol of drugs. In maar liefst 8 van de 10 gevallen zit er een man beschonken achter het stuur. Wanneer we kijken naar de resultaten van de laatste editie van de Nacht Zonder Ongevallen op 20 oktober, constateren we ook daar dat meer mannen dan vrouwen in de fout gaan. Hoe kunnen we dit verklaren?
Jonge bestuurders zitten in wagen op weg naar alcoholcontrole - IntoLaw
26 okt 2018

Wat brengt de alcoholcontrole tijdens Nacht Zonder Ongevallen op?

De 24e editie van Nacht Zonder Ongevallen is net net achter de rug en volgens organistatie Responsible Young Drivers was het de meest succesvolle editie ooit. Maar liefst 91% van de deelnemers in Vlaanderen bleek bij een alcoholcontrole voor het naar huis gaan nog nuchter te zijn. IntoLaw legt uit wat het opzet van deze campagne is.
Agent scant manueel de snelheid bestuurders en deelt verkeersboetes uit - IntoLaw
19 okt 2018

Vervangt het monitoren van rijgedrag binnenkort de verkeersboetes?

In Dendermonde en Verviers start binnenkort een proefproject waarbij de plaatselijke politierechters kunnen beslissen om sommige hardrijders een jaar lang te verplichten met een zwarte doos te rijden die hun rijgedrag monitort. Wanneer ze gedurende die periode geen overtredingen meer begaan vervallen hun verkeersboetes voor overdreven snelheid.

Pagina's