Nieuws

Man rookt. Nieuwe drugstest voor rijden onder invloed, IntoLaw
20 okt 2017

Hoe werkt de nieuwste drugstest?

Vorig jaar steeg het aantal overtredingen met betrekking tot rijden onder invloed van drugs met 16%. Hoe spoort de nieuwe drugstest de nieuwste synthetische drugs op? Wanneer zal de politie deze nieuwe drugstest beginnen gebruiken in de strijd tegen rijden onder invloed van drugs?

boetes verkeersovertredingen
18 okt 2017

Gsm’en achter het stuur? Niet met dit toestel!

Heeft u al beloofd om niet meer te gsm’en achter het stuur? Minister van Mobiliteit en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde voeren campagne langs de Vlaamse hoofdwegen om de Vlaming bewust te maken van de risico’s die het gebruik van de gsm tijdens het rijden met zich meebrengt. De oplossing is nochtans eenvoudig. Lees dit artikel en maak kennis met de SafeDrivePod.

witte auto die te snel rijdt, IntoLaw
12 okt 2017

Rijbewijs kwijt door te hard rijden tijdens flitsmarathon?

De 8ste nationale flitsmarathon zit er weer op. De resultaten zijn nog niet gekend maar de mogelijke gevolgen wel. Weet u wat te verwachten als u geflitst werd tijdens deze flitsmarathon? Kan u ook uw rijbewijs kwijt zijn door te hard rijden? En is er een verschil tussen flitsboetes voor jonge bestuurders en bestuurders die al meer dan 2 jaar een rijbewijs bezitten?

ongeval, ongeluk, vluchtmisdrijf, verkeersovertreding, verkeersboete, IntoLaw
10 okt 2017

Stopt u na een verkeersongeval?

De laatste weken volgde het ene bericht over vluchtmisdrijf na ongeval het andere op. Zelfs de campagneweek ‘Week zonder vluchtmisdrijf’ startte met een vluchtmisdrijf in Wetteren. Komt vluchtmisdrijf echt zo vaak voor op onze Belgische wegen? En wat is de mening van de Vlaming over vluchtmisdrijf?

recidivist, verkeersovertreding, rijbewijs ingevorderd, politie, politierechtbank, IntoLaw
05 okt 2017

Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

Hoeveel kansen verdient een recidivist? Een Brugse vrouw werd de voorbij 5 jaar al 5 keer betrapt op rijden zonder rijbewijs, 2 maal op vluchtmisdrijf en meermaals op overmatig drankgebruik. Toch werd de vraag om haar niet naar de cel te sturen, ingewilligd.

verkeersrecht, IntoLaw, vluchtmisdrijf, boete voor vluchtmisdrijf, verkeer, ongeval
04 okt 2017

De verwarring rond vluchtmisdrijf opgehelderd

De laatste weken werd het nieuws overspoeld met berichten over vluchtmisdrijf. Maar is ieder vluchtmisdrijf een ‘laffe daad’? En wanneer kan iemand van vluchtmisdrijf beschuldigd worden? We verduidelijken de verwarring rond vluchtmisdrijf.

29 sep 2017

Wat staat u te wachten als u door het rood licht rijdt?

Door het rood licht rijden mag niet en is zelfs gevaarlijk. Dat weten we allemaal. Maar wist u ook dat het vervolgbeleid voor deze overtreding afhankelijk is van de plaats waar u de overtreding beging? We verduidelijken wat u kan verwachten.

29 sep 2017

Uw boete voor door het rood licht rijden betwisten.

Wat als er een prioritair voertuig nadert terwijl u voor het rood licht staat te wachten? Mag u dan zomaar doorrijden? En wat als u alsnog een verkeersboete krijgt? We lichten graag toe of en hoe u uw verkeersboete kan betwisten.

29 sep 2017

Hoe reageren als het licht op oranje springt?

Remt u als het verkeerslicht op oranje springt? Of geeft u net gas bij? Door het oranje rijden is wel degelijk een verkeersovertreding van de tweede graad. U kan dus beboet worden voor door het oranje rijden.

29 sep 2017

Het verschil tussen de roodlichtcamera en snelheidscamera

De snelheidscamera meet uw snelheid en de roodlichtcamera controleert of u door het rood rijdt? Laat u niet langer misleiden door de naam van de roodlichtcamera. Deze registreert immers niet alleen door het rood licht rijden maar meet ook tegen welke snelheid u dit doet.

Pagina's