Bereken hier jouw boete

Op deze pagina kan je eenvoudig je boete laten berekenen na een verkeersovertreding. Intolaw is een kantoor dat gespecialiseerd is in het verkeersrecht en is gevestigd over heel België. Door steeds opnieuw in te zetten op innovatie willen we het recht toegankelijk maken. Het zoeken naar de juiste juridische informatie is niet evident. Daarom ontwikkelden we een online calculator waar je meteen weet wat je te wachten staat!

Snel, gratis en de meest nauwkeurige calculator van België

Snel en simpel

Aan de hand van slechts een vijftal vragen, krijg je meteen online jouw eerste inschatting wat de mogelijke sancties zijn na een verkeersovertreding. We bekijken hoe zwaar de overtreding is, waar de overtreding zich heeft afgespeeld en of er sprake is van herhaling. 

Gratis en vrijblijvend

Het spreekt voor zich dat de calculator helemaal gratis te gebruiken is. We zijn ons bewust dat er heel wat extra factoren bepalend zijn voor de strafmaat. Daarom is er hier sprake van een eerste inschatting. 

Kan ik een ook een inschatting op mijn maat krijgen? Absoluut, laat je gegevens achter en een paralegal neemt zo snel mogelijk contact met je op om een persoonlijke inschatting te geven. Het beste nieuws? Ook dit is geheel gratis en vrijblijvend!

Nauwkeurigheid

Intolaw is een data-driven bedrijf. Dit wil zeggen dat de calculator zich baseert op meer dan 10.000 vonnissen om een inschatting te maken. Deze database is de grootste van België en daarvoor ook de meest nauwkeurige. 

 

Bereken je boete

Bereken uw boete
Jens van Looy

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Dinsdag 08 Februari 2022

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas

Uit een onderzoek van VIAS blijkt dat 6% van de Belgische bestuurders minstens 1x per maand met de auto rijdt nadat hij of zij lachgas heeft gebruikt. Bij jonge bestuurders ligt dit percentage zelfs een stuk hoger. Lachgas is dan wel niet detecteerbaar door een test, maar het heeft wel een grote invloed op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Lees meer
 Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Maandag 07 Februari 2022

Boetebrief wordt duidelijker, moderner en transparanter

Sinds 2022 zien de onmiddellijke inningen, ook wel beter bekend als de ‘boetebrief’ er in België anders uit. Met deze wijziging was het de bedoeling om de onmiddellijke inningen moderner, duidelijker en beter aangepast aan de overtreder te maken. Het doel was om ervoor te zorgen dat het voor de overtreder eenvoudiger en sneller is om de brief te lezen en de boete te betalen.

Lees meer
 De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

Dinsdag 14 December 2021

De privatisering van de trajectcontroles bekeken vanuit een juridisch standpunt

De verruiming van de GAS-Wet geeft gemeenten de mogelijkheid om voortaan ook beperkte snelheidsovertredingen binnen het eigen grondgebied te bestraffen met een administratieve sanctie. Vijf gemeenten sloten meteen een contract met een aantal privébedrijven om binnen deze nieuwe bevoegdheid trajectcontroles op hun grondgebied te voorzien. Een beperkte investering voor de lokale overheid dus, die als kleine speler logischerwijs het comparatief voordeel verliest. Het idee dat verkeersboetes het voorwerp uitmaken van een particulier verdienmodel, beroerde de gemoederen en lokte bij experts en menig politicus verontwaardiging uit. Los van de politieke bezorgdheden, moet ook vanuit juridisch oogpunt met de grootste omzichtigheid naar een dergelijk samenwerking gekeken worden.

Lees meer
close menu 1u