Minnelijke regeling met tegenpartij

 Minnelijke regeling met tegenpartij

Poging tot regeling

Vaak zal de verzekeraar het heft in handen nemen en met de verzekeraar van de tegenpartij samen tot een regeling (trachten te) komen.In de meeste gevallen zullen de verzekeringsmaatschappijen onderling tot de beslissing komen wie aansprakelijk is voor het ongeval en welke schade er moet worden vergoed. De beslissingen en standpunten van verzekeringsmaatschappijen zijn niet altijd (juridisch) correct.
  • Is u wel (als enige) aansprakelijk voor het ongeval?
  • Wordt u wel volledig vergoed door (de verzekeraar van) de tegenpartij?
  • Zal uw bonus-malus wijzigen?
  • Bestaat de kans dat wanneer u akkoord gaat met uw aansprakelijkheid, de verzekeraar de uitgekeerde bedragen van u zal (terug)vorderen?

U bent (gedeeltelijk) aansprakelijk ?!

Een eerste situatie is dat uw verzekeraar u (gedeeltelijk) aansprakelijk acht en u hier niet mee akkoord kan gaan. In dit geval kan u beroep doen op de objectiviteitsclausule dat voorzien is in elke rechtsbijstandverzekering. De “objectiviteitsclausule” is een verplichte bepaling in iedere rechtsbijstandsverzekering welke is bedoeld om u te beschermen wanneer u niet akkoord gaat met de richting die uw rechtsbijstandverzekeraar inslaat voor de recuperatie van uw schadevergoeding of voor de verdediging van uw belangen. Ze komt erop neer dat u in dat geval het recht hebt het advies in te winnen van een advocaat, zodra uw verzekeraar uw standpunt niet deelt en/of u een tweede advies wenst te bekomen.

U krijgt (geen) aanvaardbaar voorstel tot regeling van de schade ?!

Een tweede mogelijkheid is dat uw verzekeraar een voorstel tot vergoeding doet en u wenst na te gaan of u dit een aanvaardbaar voorstel betreft. Ook hier kan u laten nagaan door een advocaat verkeersrecht of het voorstel van de verzekeraar correct is. Wij werken met een software module die u zeer snel en accuraat kan nagaan of uw voorstel tot regeling correct is. 

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u