Wat is mijn boete voor door het rood licht rijden?

 Wat is mijn boete voor door het rood licht rijden?

Hoeveel bedraagt de onmiddellijke inning? Wanneer krijg ik een minnelijke schikking? Wanneer word ik gedagvaard?

Dat u een boete riskeert als u door het rood licht rijdt, wist u al, maar wist u ook dat afhankelijk van waar u de overtreding beging, wel of niet (een grote) kans maakt op een rijverbodRoodlichtcamera’s controleren wie door het rood licht rijdt en wie niet. Bovendien meten ze ook uw snelheid als u door het rood rijdt. Wie aan een te hoge snelheid door het rood rijdt, mag zich verwachten aan een boete voor beide overtredingen. Hoeveel bedraagt de boete voor door het rood licht rijden? Verneem het van de specialisten van IntoLaw. 

 

Hoeveel bedraagt de onmiddellijke inning

Het vervolgingsbeleid voor door het rood licht rijden verschilt sterk van regio tot regio. In sommige arrondissementen werkt men met een onmiddellijke inning, in sommige niet. De boete voor door het rood rijden volgt vrij snel. Binnen de 14 dagen vindt u normaal gezien een pv in uw brievenbus. Aangezien door het rood rijden een overtreding van de derde graad is, zal het bedrag van de onmiddellijke inning 174 euro bedragen. 

 

Wanneer krijg ik een minnelijke schikking? 

Als u de kans krijgt de boete voor door het rood licht rijden te betalen in de vorm van een onmiddellijke inning, raden wij aan dit te doen. Het dossier wordt dan namelijk gesloten. Bij niet-betaling, zal het parket u een minnelijke schikking sturen. Het bedrag daarvan ligt in de regel hoger dan bij een onmiddellijke inning. In sommige arrondissementen gaat men meteen over tot een minnelijke schikking.  

Als u weigert de minnelijke schikking te betalen, volgt nog een bevel tot betaling voordat men overgaat tot dagvaarding. In het geval dat u weigert de boete voor door het rood rijden te betalen omdat u vindt dat het onterecht is, wendt u zich zelf tot het parket. In uitzonderlijke gevallen kan u verzachtende omstandigheden inroepen voor door het rood rijden.  

 

Wanneer word ik gedagvaard? 

Weigert u ook de minnelijke schikking te betalen, dan zal u gedagvaard worden. In sommige arrondissementen wordt u al meteen gedagvaard, mede afhankelijk van hoeveel seconden het licht al op rood stond. Zoals gezegd is het afhankelijk van waar u de overtreding beging.  

 

Kreeg u een boete voor door het rood licht rijden in de vorm van onmiddellijke inning, of werd u meteen gedagvaard? In beide gevallen kan u een beroep doen op de verkeersadvocaten van IntoLaw voor bijstand. Aarzel niet om ons te bellen of mailen bij verdere vragen. 


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u