Hoeveel alcohol is te veel alcohol?

 Hoeveel alcohol is te veel alcohol?

Hoe kan ik zelf mijn alcoholpercentage controleren en berekenen? IntoLaw duidt het gebruik van de alcoholcalculator en alcoholtester.

·      Hoe bereken ik zelf hoeveel ik mag drinken?

·      Welke apps berekenen mijn alcoholpercentage?

·      Kan ik zelf een alcoholtester kopen?

 

U kent het toegestane alcoholpercentage, maar weet u ook wat dit concreet voor u betekent? Iedereen reageert immers anders op eenzelfde hoeveelheid alcohol. Dit hangt onder andere af van uw geslacht, lichaamsbouw en leeftijd. Feestje gepland en u wilt achteraf nog met de wagen naar huis? Of na een personeelsfeest zonder alcohol boetes thuiskomen? Vertrouw dan op een alcoholcalculator alvorens u achter het stuur kruipt.

 

Hoe bereken ik zelf hoeveel ik mag drinken?

Wist u dat er een formule bestaat waarmee u zelf het bloedalcoholgehalte (BAG) kan berekenen? Als u geen zin heeft in deze berekening, hou dan vooral rekening met de algemene feiten over alcohol en alcoholafbraak. U moet weten dat een glas alcohol gemiddeld 10 gram bevat. Uw lever doet er ongeveer anderhalf uur over om dit af te breken.

Dit betekent dus dat u na een avondje drinken, ’s ochtends nog steeds alcohol in uw bloed kan hebben. En er zijn geen trucjes om dit proces te versnellen!

 

Welke apps berekenen mijn alcoholpercentage?

Als u zelf geen zin heeft om voor alcoholcalculator te spelen, kan u er natuurlijk ook eentje downloaden op uw smartphone. Er bestaan zowel alcoholcalculators voor Android als iOS waarbij het volstaat om in te geven wanneer u wat drinkt. Wanneer er een nieuw rondje gegeven wordt, tikt u dit dus gewoon even in op uw gsm en de alcoholcalculator doet de rest.

U dient wel eerst uw geslacht, leeftijd en gewicht in te geven zodat de alcoholcalculator aan de slag kan met de BAG-formule. Te veel gedronken? De meeste apps geven u een indicatie vanaf welk tijdstip u wel terug zou mogen rijden.

 

Kan ik zelf een alcoholtester kopen?

Ja, heel wat mensen maken gebruik van een alcoholtester. Zeker tijdens de eindejaarsperiode wanneer de BOB-campagne loopt. U vindt ze in tal van webshops of zelfs in de apotheek. Maar zijn ze ook betrouwbaar? De chemische alcoholtesters zijn niet zo eenvoudig te gebruiken en te interpreteren, maar de meeste geven wel een accuraat resultaat weer.

De elektronische alcoholtester is sneller en makkelijker, maar niet altijd even betrouwbaar. De eenvoudigste regel blijft niet drinken wanneer u rijdt.

 

 In 2018 worden de straffen voor diverse verkeersfeiten zwaarder. Heeft u een glas te veel gedronken? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u