Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

 Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

Wie is aansprakelijk als u na het personeelsfeest dronken rijdt? Welke alternatieven stelt IntoLaw voor om alcohol boetes te vermijden?

·      Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

·      Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

·      Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

De feestdagen zijn dan wel grotendeels voorbij, voor velen onder ons gaat het feesten toch nog een maandje door. Nieuwjaarsrecepties en drinks op het werk worden vaak in januari gepland. Maar ook BOB plant nog extra ‘bliksemcontroles’ tot eind januari. Daarom enkele nuttige tips om alcohol boetes te voorkomen na het personeelsfeest en bovenal veilig thuis te raken.

Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

Heeft u er al eens bij stilgestaan wie er aansprakelijk is wanneer u als werknemer met een glas te veel op achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt? Een ‘gewoon’ ongeval zou beschouwd worden als een arbeidsongeval waarbij de werkgever aansprakelijk is. Bij een ongeval onder invloed is dit wat dubieus.

Enerzijds staat u niet meer onder het gezag van uw werkgever, maar anderzijds kan uw werkgever ook veroordeeld worden voor schuldig verzuim. Bovendien worden de straffen ook zwaarder.

Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

Tijdens de feestdagen kan u rekenen op de Responsible Young Drivers om u naar huis te brengen en zo alcohol boetes te voorkomen. Maar wat na de feestdagen? Hoewel deze vrijwilligers dan niet meer klaar staan om u op te pikken, kunnen zij u wel nog van dienst zijn. Wordt er een personeelsfeest georganiseerd met minimum 250 deelnemers, dan kunnen zij een stand inrichten met alcoholtesters ter sensibilisering.

Wie ‘Alarm’ of ‘Positief’ blaast, wordt geholpen met een alternatief, zoals het vinden van een nuchtere collega voor een lift, een taxi bellen, of gewoon even wachten en opnieuw blazen.

Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

Hoeveel alcohol is te veel alcohol? Geen alcohol drinken betekent trouwens niet dat u aangewezen bent op water of frisdank. Er bestaan tal van lekkere alternatieven voor alcohol. Ook voor populaire drankjes zoals gin-tonic. Doe 2 cl limoensap, 8 blaadjes basilicum en enkele partjes gember in een longdrinkglas, stamp aan en voeg tonic toe. Schol!

Online vindt u steeds meer recepten voor feestvierders die zonder alcohol boetes willen thuiskomen. Laat u inspireren door deze lekkere BOBtails en geniet met volle teugen van een alcoholvrij personeelsfeest.

Toch een glas te veel gedronken op het personeelsfeest? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u