Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

 Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

Wie is aansprakelijk als u na het personeelsfeest dronken rijdt? Welke alternatieven stelt IntoLaw voor om alcohol boetes te vermijden?

·      Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

·      Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

·      Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

De feestdagen zijn dan wel grotendeels voorbij, voor velen onder ons gaat het feesten toch nog een maandje door. Nieuwjaarsrecepties en drinks op het werk worden vaak in januari gepland. Maar ook BOB plant nog extra ‘bliksemcontroles’ tot eind januari. Daarom enkele nuttige tips om alcohol boetes te voorkomen na het personeelsfeest en bovenal veilig thuis te raken.

Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

Heeft u er al eens bij stilgestaan wie er aansprakelijk is wanneer u als werknemer met een glas te veel op achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt? Een ‘gewoon’ ongeval zou beschouwd worden als een arbeidsongeval waarbij de werkgever aansprakelijk is. Bij een ongeval onder invloed is dit wat dubieus.

Enerzijds staat u niet meer onder het gezag van uw werkgever, maar anderzijds kan uw werkgever ook veroordeeld worden voor schuldig verzuim. Bovendien worden de straffen ook zwaarder.

Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

Tijdens de feestdagen kan u rekenen op de Responsible Young Drivers om u naar huis te brengen en zo alcohol boetes te voorkomen. Maar wat na de feestdagen? Hoewel deze vrijwilligers dan niet meer klaar staan om u op te pikken, kunnen zij u wel nog van dienst zijn. Wordt er een personeelsfeest georganiseerd met minimum 250 deelnemers, dan kunnen zij een stand inrichten met alcoholtesters ter sensibilisering.

Wie ‘Alarm’ of ‘Positief’ blaast, wordt geholpen met een alternatief, zoals het vinden van een nuchtere collega voor een lift, een taxi bellen, of gewoon even wachten en opnieuw blazen.

Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

Hoeveel alcohol is te veel alcohol? Geen alcohol drinken betekent trouwens niet dat u aangewezen bent op water of frisdank. Er bestaan tal van lekkere alternatieven voor alcohol. Ook voor populaire drankjes zoals gin-tonic. Doe 2 cl limoensap, 8 blaadjes basilicum en enkele partjes gember in een longdrinkglas, stamp aan en voeg tonic toe. Schol!

Online vindt u steeds meer recepten voor feestvierders die zonder alcohol boetes willen thuiskomen. Laat u inspireren door deze lekkere BOBtails en geniet met volle teugen van een alcoholvrij personeelsfeest.

Toch een glas te veel gedronken op het personeelsfeest? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u