Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

 Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

Wie is aansprakelijk als u na het personeelsfeest dronken rijdt? Welke alternatieven stelt IntoLaw voor om alcohol boetes te vermijden?

·      Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

·      Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

·      Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

De feestdagen zijn dan wel grotendeels voorbij, voor velen onder ons gaat het feesten toch nog een maandje door. Nieuwjaarsrecepties en drinks op het werk worden vaak in januari gepland. Maar ook BOB plant nog extra ‘bliksemcontroles’ tot eind januari. Daarom enkele nuttige tips om alcohol boetes te voorkomen na het personeelsfeest en bovenal veilig thuis te raken.

Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

Heeft u er al eens bij stilgestaan wie er aansprakelijk is wanneer u als werknemer met een glas te veel op achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt? Een ‘gewoon’ ongeval zou beschouwd worden als een arbeidsongeval waarbij de werkgever aansprakelijk is. Bij een ongeval onder invloed is dit wat dubieus.

Enerzijds staat u niet meer onder het gezag van uw werkgever, maar anderzijds kan uw werkgever ook veroordeeld worden voor schuldig verzuim. Bovendien worden de straffen ook zwaarder.

Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

Tijdens de feestdagen kan u rekenen op de Responsible Young Drivers om u naar huis te brengen en zo alcohol boetes te voorkomen. Maar wat na de feestdagen? Hoewel deze vrijwilligers dan niet meer klaar staan om u op te pikken, kunnen zij u wel nog van dienst zijn. Wordt er een personeelsfeest georganiseerd met minimum 250 deelnemers, dan kunnen zij een stand inrichten met alcoholtesters ter sensibilisering.

Wie ‘Alarm’ of ‘Positief’ blaast, wordt geholpen met een alternatief, zoals het vinden van een nuchtere collega voor een lift, een taxi bellen, of gewoon even wachten en opnieuw blazen.

Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

Hoeveel alcohol is te veel alcohol? Geen alcohol drinken betekent trouwens niet dat u aangewezen bent op water of frisdank. Er bestaan tal van lekkere alternatieven voor alcohol. Ook voor populaire drankjes zoals gin-tonic. Doe 2 cl limoensap, 8 blaadjes basilicum en enkele partjes gember in een longdrinkglas, stamp aan en voeg tonic toe. Schol!

Online vindt u steeds meer recepten voor feestvierders die zonder alcohol boetes willen thuiskomen. Laat u inspireren door deze lekkere BOBtails en geniet met volle teugen van een alcoholvrij personeelsfeest.

Toch een glas te veel gedronken op het personeelsfeest? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u