Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

 Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

Wie is aansprakelijk als u na het personeelsfeest dronken rijdt? Welke alternatieven stelt IntoLaw voor om alcohol boetes te vermijden?

·      Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

·      Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

·      Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

De feestdagen zijn dan wel grotendeels voorbij, voor velen onder ons gaat het feesten toch nog een maandje door. Nieuwjaarsrecepties en drinks op het werk worden vaak in januari gepland. Maar ook BOB plant nog extra ‘bliksemcontroles’ tot eind januari. Daarom enkele nuttige tips om alcohol boetes te voorkomen na het personeelsfeest en bovenal veilig thuis te raken.

Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

Heeft u er al eens bij stilgestaan wie er aansprakelijk is wanneer u als werknemer met een glas te veel op achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt? Een ‘gewoon’ ongeval zou beschouwd worden als een arbeidsongeval waarbij de werkgever aansprakelijk is. Bij een ongeval onder invloed is dit wat dubieus.

Enerzijds staat u niet meer onder het gezag van uw werkgever, maar anderzijds kan uw werkgever ook veroordeeld worden voor schuldig verzuim. Bovendien worden de straffen ook zwaarder.

Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

Tijdens de feestdagen kan u rekenen op de Responsible Young Drivers om u naar huis te brengen en zo alcohol boetes te voorkomen. Maar wat na de feestdagen? Hoewel deze vrijwilligers dan niet meer klaar staan om u op te pikken, kunnen zij u wel nog van dienst zijn. Wordt er een personeelsfeest georganiseerd met minimum 250 deelnemers, dan kunnen zij een stand inrichten met alcoholtesters ter sensibilisering.

Wie ‘Alarm’ of ‘Positief’ blaast, wordt geholpen met een alternatief, zoals het vinden van een nuchtere collega voor een lift, een taxi bellen, of gewoon even wachten en opnieuw blazen.

Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

Hoeveel alcohol is te veel alcohol? Geen alcohol drinken betekent trouwens niet dat u aangewezen bent op water of frisdank. Er bestaan tal van lekkere alternatieven voor alcohol. Ook voor populaire drankjes zoals gin-tonic. Doe 2 cl limoensap, 8 blaadjes basilicum en enkele partjes gember in een longdrinkglas, stamp aan en voeg tonic toe. Schol!

Online vindt u steeds meer recepten voor feestvierders die zonder alcohol boetes willen thuiskomen. Laat u inspireren door deze lekkere BOBtails en geniet met volle teugen van een alcoholvrij personeelsfeest.

Toch een glas te veel gedronken op het personeelsfeest? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u