Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

 Personeelsfeest zonder alcohol boetes organiseren?

Wie is aansprakelijk als u na het personeelsfeest dronken rijdt? Welke alternatieven stelt IntoLaw voor om alcohol boetes te vermijden?

·      Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

·      Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

·      Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

De feestdagen zijn dan wel grotendeels voorbij, voor velen onder ons gaat het feesten toch nog een maandje door. Nieuwjaarsrecepties en drinks op het werk worden vaak in januari gepland. Maar ook BOB plant nog extra ‘bliksemcontroles’ tot eind januari. Daarom enkele nuttige tips om alcohol boetes te voorkomen na het personeelsfeest en bovenal veilig thuis te raken.

Wat met de aansprakelijkheid van de werkgever?

Heeft u er al eens bij stilgestaan wie er aansprakelijk is wanneer u als werknemer met een glas te veel op achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt? Een ‘gewoon’ ongeval zou beschouwd worden als een arbeidsongeval waarbij de werkgever aansprakelijk is. Bij een ongeval onder invloed is dit wat dubieus.

Enerzijds staat u niet meer onder het gezag van uw werkgever, maar anderzijds kan uw werkgever ook veroordeeld worden voor schuldig verzuim. Bovendien worden de straffen ook zwaarder.

Hoe veilig thuis geraken na een personeelsfeest?

Tijdens de feestdagen kan u rekenen op de Responsible Young Drivers om u naar huis te brengen en zo alcohol boetes te voorkomen. Maar wat na de feestdagen? Hoewel deze vrijwilligers dan niet meer klaar staan om u op te pikken, kunnen zij u wel nog van dienst zijn. Wordt er een personeelsfeest georganiseerd met minimum 250 deelnemers, dan kunnen zij een stand inrichten met alcoholtesters ter sensibilisering.

Wie ‘Alarm’ of ‘Positief’ blaast, wordt geholpen met een alternatief, zoals het vinden van een nuchtere collega voor een lift, een taxi bellen, of gewoon even wachten en opnieuw blazen.

Welke alcoholvrije drankjes vallen in de smaak?

Hoeveel alcohol is te veel alcohol? Geen alcohol drinken betekent trouwens niet dat u aangewezen bent op water of frisdank. Er bestaan tal van lekkere alternatieven voor alcohol. Ook voor populaire drankjes zoals gin-tonic. Doe 2 cl limoensap, 8 blaadjes basilicum en enkele partjes gember in een longdrinkglas, stamp aan en voeg tonic toe. Schol!

Online vindt u steeds meer recepten voor feestvierders die zonder alcohol boetes willen thuiskomen. Laat u inspireren door deze lekkere BOBtails en geniet met volle teugen van een alcoholvrij personeelsfeest.

Toch een glas te veel gedronken op het personeelsfeest? Vul dit formulier in om alcohol boetes of andere straffen te berekenen


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u