Voorlopig rijbewijs vervallen

 

Vanaf 1 januari 2019 kan een persoon van wie het voorlopig rijbewijs is vervallen, meteen een nieuw voorlopig rijbewijs aanvragen. Vandaag geldt in dat geval een wachtperiode van drie jaar. Wie na het verval van zijn voorlopig rijbewijs meteen een nieuw wil aanvragen, moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Een aanvraag kan pas ingediend worden nadat men zes uur rijles heeft gevolgd en hiervan ook een getuigschrift kan voorleggen. Eveneens zal het voorlopig rijbewijs dat in deze gevallen wordt uitgereikt een beperktere geldingsduur hebben van twaalf maanden. Een voorlopig rijbewijs aanvragen op basis van deze regeling kan in principe maar één keer. Bovendien moet men deze kans benutten in de drie jaren die volgen op de datum waarop de geldigheidsduur van het voorlopige rijbewijs verstreken is.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u