Welke financiële put rijdt u in onder invloed?

 Welke financiële put rijdt u in onder invloed?

Wat als ik mijn boete voor rijden onder invloed niet kan betalen? Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte? Laat u bijstaan door IntoLaw.

·      Wat is de boete voor rijden onder invloed?

·      Wat als ik mijn geldboete niet kan betalen?

·      Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte?

 

Enkele glazen drinken en toch rijden? Het gebeurt nog te vaak. Hoeveel glazen u mag drinken als u rijdt, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van meerdere factoren. Wat ook verschilt van persoon tot persoon, is de financiële put die rijden onder invloed kan teweegbrengen. 

 

Wat is de boete voor rijden onder invloed?

Hoe hoog de effectieve verkeersboete voor rijden onder invloed is, hangt af van het aantal promille. Bij een heel hoog alcoholpercentage wordt u zelfs gedagvaard en moet u dus voor de politierechtbank verschijnen. Heeft u dit jaar al positief geblazen? Dan weet u ook dat de boetes voor rijden onder invloed verhoogd zijn.

De opdeciemen stegen dit jaar van 6 naar 8 waardoor u nu ongeveer €400 meer betaalt aan uw boete. De opdrijving van het aantal alcoholcontroles en een verhoging van de boetes moet vooral het aantal ongevallen onder invloed beperken.

 

Wat als ik mijn geldboete niet kan betalen?

Kreeg u een boete voor rijden onder invloed en kan u die moeilijk betalen? In principe kan u een betalingsregeling treffen om het bedrag in schijven te voldoen. Dergelijk afbetalingsplan dient u schriftelijk aan te vragen via de dienst Penale Boeten.

Als u uw boete voor rijden onder invloed niet betaalt, riskeert u een gevangenisstraf. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat men beslag legt op uw goederen of een deel van uw inkomsten.

 

Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte?

Rijden onder invloed blijft een van de voornaamste killers in het verkeer. Ongeacht hoe de Belg denkt over alcohol in het verkeer en initiatieven om dit tegen te gaan, een mentaliteitsverandering dringt zich op! Heeft u zelf een verkeersongeval veroorzaakt toen u met een glas op achter het stuur kroop? Dan riskeert u een geldboete tot €12000 en een rijverbod.

Bovendien kan u zelfs veroordeeld worden voor onvrijwillige slagen en verwondingen. Ook kan uw verzekeringsmakelaar alle aan de slachtoffers betaalde vergoedingen terugeisen waardoor uw financiële put nog dieper wordt.

 

Werd u gedagvaard voor rijden onder invloed? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw om u te laten bijstaan. 


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u