Welke andere straffen voor verkeersovertredingen in 2018?

 Welke andere straffen voor verkeersovertredingen in 2018?

Welke verkeersboetes veranderen er vanaf 2018? Wat is de boete rijbewijs verlopen? Wat kan ik eraan doen? Ontdek het met IntoLaw.

·      Welke verkeersovertredingen krijgen volgend jaar een strengere straf?

·      Wat met verjaring van verkeersovertreding?

·      Wat gebeurt er met de boete rijbewijs verlopen?

 

Minsiter van Justitie Geens en Minister van Mobiliteit Bellot sloegen de handen in elkaar om verkeersovertreders strenger aan te pakken en verkeerboetes op te drijven. Dat deelde Bellot eerder dit jaar al mee.  Wat verandert er? Dat ontdekt u hier.

 

Welke verkeersovertredingen krijgen volgend jaar een strengere straf?

De regering wil niet enkel zware verkeersmisdrijven of overtredingen van de hoogste aard aanpakken, ze richten zich op alle verkeersovertredingen. Afhankelijk van de aard van de overtreding zal ook binnen specifieke soorten overtredingen een onderscheid kunnen gemaakt worden. Verboden parkeren wordt bijvoorbeeld strenger aangepakt op een voetpad dat te dicht in de buurt van een kruispunt.

Bovendien verhogen ook niet enkel de geldboetes die aan de overtredingen vasthangen, ook andere straffen gaan omhoog. Zo kan vluchtmisdrijf zonder slachtoffers naast een boete van € 2000 ook een celstraf van zes maanden krijgen.  

 

Wat met verjaring en recidive?

De boetes en andere straffen gaan omhoog, maar u kan er ook minder gemakkelijk aan ontsnappen dan vroeger. De verjaringstermijn van alle verkeersovertredingen verdubbelt, behalve bij de zwaarste graad. Dat wil zeggen dat u nu minstens twee jaar na de feiten nog een straf kan krijgen. Bovendien gaan alle tarieven van verkeersovertredingen ook nog eens verdubbelen bij recidive.

Wat met het levenslang rijverbod?

2018 brengt goed nieuws. U kan na een levenslang rijverbod toch uw rijbewijs terugkrijgen. Na minimum zes maanden vanaf de dag van het vonnis (dat in kracht van gewijsde is gegaan) kan je een herziening vragen aan het openbaar ministerie via een verzoekschrift.

Wil je zo’n herziening aanvragen? Vraag raad aan de advocaten van Intolaw.

Wat als ik een verkeersboete kreeg en die wil aanvechten? Hoe kan ik mijn rijbewijs terugkrijgen? Vraag raad aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u