Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

 Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

De federale wegpolitie heeft maandag tijdens een grootscheepse nationale controleactie 300 bestuurder bekeurd. De actie was gericht op het dragen van de autogordel en tegen het gebruik van de gsm achter het stuur. De cijfers werden kort na afloop van de actie bekendgemaakt.

De wegpolitie richtte zich voor deze actie, die plaatsvond van 8 tot 16 uur, specifiek op twee fenomenen die heel wat automobilisten het leven kosten, namelijk het niet dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.

Op acht uur tijd betrapten de 82 ingezette politieambtenaren maandag 196 automobilisten die hun gordel niet droegen. Tijdens deze actie werden alle onderschepte automobilisten op de controleplaatsen in Oost-Vlaanderen en Namen uitgenodigd om plaats te nemen in de tuimelwagen om zich te vergewissen van het belang van het dragen van de veiligheidsgordel. Wat het gebruik van de gsm achter het stuur betreft, beboette de wegpolitie 99 bestuurders.

Naast deze twee focuspunten werden bijna 400 bestuurders ook nog onderworpen aan een alcoholtest. Vijf daarvan waren positief. Twee personen testten ook positief op het gebruik van drugsDit soort acties, Naway (National Action on Highways), worden ongeveer een keer per maand georganiseerd op nationaal niveau. Telkens wordt een thema gekozen in overleg met Tispol (European Traffic Police Network). 

JABBEKE 09/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u