Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

 Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

De federale wegpolitie heeft maandag tijdens een grootscheepse nationale controleactie 300 bestuurder bekeurd. De actie was gericht op het dragen van de autogordel en tegen het gebruik van de gsm achter het stuur. De cijfers werden kort na afloop van de actie bekendgemaakt.

De wegpolitie richtte zich voor deze actie, die plaatsvond van 8 tot 16 uur, specifiek op twee fenomenen die heel wat automobilisten het leven kosten, namelijk het niet dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.

Op acht uur tijd betrapten de 82 ingezette politieambtenaren maandag 196 automobilisten die hun gordel niet droegen. Tijdens deze actie werden alle onderschepte automobilisten op de controleplaatsen in Oost-Vlaanderen en Namen uitgenodigd om plaats te nemen in de tuimelwagen om zich te vergewissen van het belang van het dragen van de veiligheidsgordel. Wat het gebruik van de gsm achter het stuur betreft, beboette de wegpolitie 99 bestuurders.

Naast deze twee focuspunten werden bijna 400 bestuurders ook nog onderworpen aan een alcoholtest. Vijf daarvan waren positief. Twee personen testten ook positief op het gebruik van drugsDit soort acties, Naway (National Action on Highways), worden ongeveer een keer per maand georganiseerd op nationaal niveau. Telkens wordt een thema gekozen in overleg met Tispol (European Traffic Police Network). 

JABBEKE 09/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u