Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

 Wegpolitie klist 300 bestuurders tijdens nationale controleactie

De federale wegpolitie heeft maandag tijdens een grootscheepse nationale controleactie 300 bestuurder bekeurd. De actie was gericht op het dragen van de autogordel en tegen het gebruik van de gsm achter het stuur. De cijfers werden kort na afloop van de actie bekendgemaakt.

De wegpolitie richtte zich voor deze actie, die plaatsvond van 8 tot 16 uur, specifiek op twee fenomenen die heel wat automobilisten het leven kosten, namelijk het niet dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.

Op acht uur tijd betrapten de 82 ingezette politieambtenaren maandag 196 automobilisten die hun gordel niet droegen. Tijdens deze actie werden alle onderschepte automobilisten op de controleplaatsen in Oost-Vlaanderen en Namen uitgenodigd om plaats te nemen in de tuimelwagen om zich te vergewissen van het belang van het dragen van de veiligheidsgordel. Wat het gebruik van de gsm achter het stuur betreft, beboette de wegpolitie 99 bestuurders.

Naast deze twee focuspunten werden bijna 400 bestuurders ook nog onderworpen aan een alcoholtest. Vijf daarvan waren positief. Twee personen testten ook positief op het gebruik van drugs. Dit soort acties, Naway (National Action on Highways), worden ongeveer een keer per maand georganiseerd op nationaal niveau. Telkens wordt een thema gekozen in overleg met Tispol (European Traffic Police Network). 

JABBEKE 09/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u